Universal Music Norge

Ny musikk fra Emelie Hollow, Shania Twain, Peter Gabriel, & Svømmebasseng + Hver gang vi møtes & MGP!

Del

Årets MGP-deltakere er klare - ELLA A, Atle Pettersen, Alessandra, Tiril, Rasmus Thall & JONE!

 

Splitter ny singel fra Ruben: I'm Sure He Loves You

 

Gus Polden deler “På kanten” fra kommende debutalbum

 

Emelie Hollow annonserer i dag at hun skal slippe et nytt album; Solitude. Låtene på albumet vil bli sluppet to og to, og representerer dualiteten av følelser en kan ha når man blir forelsket. Låtene er som tvillinger som går sine egne veier. Albumet skal ut i mai, men allerede 13. januar kommer de to første sporene, singelen I Don’t Believe It, med sitt lysere motstykke; No One’s Ever Looked at Me Like That.

 

Den legendariske fem-ganger GRAMMY-vinnende og bestselgende kvinnelige countryartisten, Shania Twain slipper singelen “Giddy Up”. Låten setter standarden man kan forvente fra hennes etterlengtede nye album, Queen of Me, som kommer 3. februar. Queen of Me består av 12 nye låter. Fra den energiske åpneren "Giddy Up!" til det kraftige tittelsporet "Queen of Me" og den lidenskapelige finalen "The Hardest Stone". Albumet, som er produsert av Tyler Joseph (Twenty One Pilots), representerer en dyp og dynamisk kreativ utvikling for den ikoniske stemmen.

 

I dag, under årets første fullmåne, slipper Peter Gabriel den første singelen fra hans kommende album i/o“Panopticom” er skrevet av Peter Gabriel og ble spilt inn på Real World Studios i Wiltshire og The Beehive i London. Låten kommer med et coverbilde av kunsteren David Spriggs. Peter Gabriel kan oppleves live til sommeren når han står på scenen på Bergenhus festning fredag 2. juni

“The first song is based on an idea I have been working on to initiate the creation of an infinitely expandable accessible data globe: The Panopticom,” sier Gabriel. “We are beginning to connect a like-minded group of people who might be able to bring this to life, to allow the world to see itself better and understand more of what’s really going on”.

 

Bronx rapperen Ice Spice fikk en stor hit med "Munch (Feelin’ U)", en låt som havnet på flere lister over årets beste låter, blant andre Pitchfork, Consequence og Rolling Stone. Nå har hun sluppet singelen "In Ha Mood". En å se opp for i 2023!

 

Duoen Klikkmonopolet sparker i gang nyåret med den energiske, drum n’ bass-inspirerte låten “Vårt År (Hall Of Fame)”. Singelen er første steg i duoens nye satsing, hvor de enkelt og greit synger om at det er “vårt år i år”!

 

Synth pop-bandet Svømmebasseng sin nyeste singel “Falkone” handler om å gå ut av et forhold og finne seg selv på nytt. Som kronen på verket, bidrar selveste Lars Horntveth, kjent fra blant annet Jaga Jazzist, på saksofon. Oslo-bandet feirer 10 år som band i år og annonserte nylig konserter i de tre største byene i landet! 

 

Hver gang vi møtes:

Ingebjørg Bratland fremførte en vakker tolkning av Bjørn Eidsvågs«Evig Kvile» i første episode av Hver gang vi møtes. "Bratland bærer frem budskapet med naturlig autoritet og slående stemmeprakt" skrev VG og trillet 5 på terningen. Det samme gjorde Dagbladet og skrev "Dette er sterke saker!" og "urkvinnnen" fra Vinje.
De siste dagene har Ingebjørgs "Evig Kvile" ligget topp 30 i strømmetjenester. I morgen er det Freddy Kalas som skal hylles, og her kan du høre Ingebjørg Bratland med en helt egen versjon av "Pinne for landet".

 

Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter. Den selverklærte “Sjefen for fest” har en visjon om å spre glede gjennom sin musikk. På lørdag kan du se ham som hedersgjest i “Hver gang vi møtes” på TV2. Artistene som skal tolke Kalas sine låter er Ingebjørg Bratland, Bjørn Eidsvåg, Kristian Kristensen, Emma Steinbakken, Isah og Karoline Krüger.

 

Melodi Grand Prix:

ELLA A, også kjent som Raphaela Antônia Souza Silva, ble født i Belo Horizonte i Brasil. Gjennom hele livet har hun vært påvirket av foreldrenes eklektiske musikksmak. Da hun var to år gammel ble hun introdusert for Sarah Brightmans "La Luna"-konsert, og bestemte seg der og da for at hun ville bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret "Palácio das Artes" som 12-åring. Ett år senere flyttet Ella til Tromsø sammen med moren sin. Hun fullførte videregående der, før de flyttet til Oslo i 2017. Hun ser på Tromsø som sin hjemby.

I 2022 ga hun ut debutsingelen "Criminal". Låta, med de franske og brasilianske superstjernene Franglish, Xamã og JS O Mão de Ouro, ble soundtracket til den brasilianske filmen "Me Tira da Mira", som hadde premiere i Brasil i mars i fjor.

Med singelen "Oh!" fortsatte Ella og blande skandinaviske og latinske stiler, sammen med sangeren og TikTok-fenomenet Yina Rose. På slutten av fjoråret var Ella blant hovedartistene på festivalen "Paris Latino", og ga også ut en remiks av den brasilianske megahiten "Tudo OK". På dette prosjektet inviterte hun med seg tidligere MGP-deltaker Royane. Med låta "Waist" ga Ella et fyrrig stykke Brasil til det norske folk.

 

Atle Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner som Julemorgen, Sommeråpent, Idrettsgallaen og VG-lista Rådhusplassen. Han har også gjort flere musikaler og revyer, som blant annet hovedrollen i Singin’ in the Rain, Jersey Boys og Beatles. Atle er også aktuell med egen podkast, En pappa i livet, hvor han med gjester i studio snakker om gleder og utfordringer ved rollen som pappa. 

Atle har vært med i flere musikkonkurranser. Han fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010, og har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014. Musikk har alltid vært en stor del av Atles liv, og han både opptrer og produserer musikk for seg selv og andre. Hans årlige julekonserter har for mange blitt en fast og kjær juletradisjon. Atle var med i MGP i 2021 med låten "World On Fire", og nå er han klar til å stå på MGP-scenen igjen med "Masterpiece".

 

Alessandra er en norsk-italiensk artist og låtskriver. 20-åringen har bodd mesteparten av livet i Italia, men bestemte seg for å flytte til Norge for to år siden etter å ha fullført videregående. Hun ønsket å komme nærmere sin norske familie og ville videreutvikle interessen for musikk. Fra hun var veldig liten begynte hun å synge, danse og lage mat sammen med moren sin til lyden av Frank Sinatra. Hun deltok i sin første sangkonkurranse da hun var 6 år og vant med ABBA-klassikeren "Dancing queen". Hun elsker å stå på scenen og føler at dette er stedet hun kan være seg selv. Alessandra har studert piano og har jevnlig sangundervisning hos en pedagog i Italia. Hun deltok i The Voice i 2022, hvor hun fikk mye skryt for sin unike stemmeprakt. Nå bor hun i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI. Låta "Queen of Kings" handler om å tørre og være seg selv, og det å komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Alessandra slipper musikkvideo til den globale megahiten “Queen of Kings”!24.3.2023 11:00:00 CET | Pressemelding

Stjerneskuddet Alessandra følger i dag opp megasuksessen til debutsingelen “Queen of Kings” med en splitter ny musikkvideo. Med musikkvideoen fremhever Alessandra låtens allerede sterke budskap om å alltid tørre å være seg selv. Videoen har premiere på Alessandras YouTube-kanal kl. 18:00 i kveld. Musikkvideoen er laget av Scope Creatives med Alexander Zarate på regi og Oda Marøy som produsent. Kl. 17:45 - i forkant av premieren skal Alessandra ha en direktesending på kanalen sin hvor hun svarer på spørsmål fra fans. Følg med HER. “Queen of Kings” har hittil sanket inn over svimlende 30 millioner strømninger. Tidligere denne uken ble det annonsert at det norske håpet først ut på scenen 9. mai - og klar for å kapre seernes hjerter under åpningen av Eurovision-sesongen! På TikTok har Queen of Kings over 260 millioner visninger. Alessandras profil har over 5 millioner likes, i tillegg til 4,5 million totale visninger på YouTube. Alessandra og “Queen of Kings” har allerede oppnådd historisk

Ny musikk fra Lana Del Rey, Jørgen Dahl Moe, Ellie Goulding, 6LACK og Demi Lovato24.3.2023 10:30:00 CET | Pressemelding

Ny låt fra Jørgen Dahl Moe; “Cliché" Lana Del Rey er i dag ute med sitt niende studioalbum, Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd. Albumet følger opp Blue Banister og Chemtrails Over The Country Club, som begge kom i fjor. Av bidragsytere på albumet finner vi blant andre Jack Antonoff, Jon Batiste, Bleachers og Father John Misty. Lana ble tidligere denne måneden hedret med Visionary Award på 2023 Billboard Women in Music Awards i Los Angeles. Etter nylig samarbeid med Calvin Harris på låten “Miracle”, er Ellie Goulding klar med “By The End of the Night”. Låten er hennes siste singel før albumet Higher Than Heaven, som slippes 7. april. Albumet blir hennes femte studioalbum og følger opp Brightest Blue fra 2020. Om låten sier Goulding: “I feel like we’ve all been through such a lot over the last few years, we’re still processing everything. I don’t know if it’s just me but I feel like we need music that uplifts us and makes us feel good and that’s exactly how I feel about

Centaurify and Universal Music Central Europe Announce Partnership and Exciting Range of Unique Digital Collectibles20.3.2023 13:30:00 CET | Press release

OSLO, MARCH 20, 2023 — Universal Music Central Europe (UMG) and Centaurify today announced a partnership to bring music fans and artists together in new and exciting ways. With deep roots in the music industry and web3 space, Centaurify will deliver a range of solutions for UMG artists who want to explore new forms of digital engagement with fans. As part of the partnership, UMG will release a series of exclusive, limited-edition collectibles celebrating their artists' achievements. These collectibles celebrate achievements in the artist's career and give fans a chance to own a piece of music history. “The Universal Music Collection” will allow artists to explore the possibilities offered by web3 and interact with fans in innovative, exciting ways. The collectibles will evolve as the streaming numbers grow, from launch to orbit, lunar, solar, galaxy and supernova – all in real time. Artists and fans can watch the trophy evolve from its basic form as the song gains traction and mainstre

Centaurify og Universal Music Central Europe annonserer partnerskap og serie av digitale samleobjekter20.3.2023 13:30:00 CET | Pressemelding

OSLO, 20. MARS 2023 — Universal Music Central Europe (UMG) og Centaurify annonserte i dag et partnerskap for å bringe musikkelskere og artister sammen på nye og spennende måter. Med dype røtter i musikkbransjen og web3 vil Centaurify levere en rekke løsninger for UMG-artister som ønsker å utforske nye former for engasjement med fans. Martin Bjercke, Centaurifys medgründer og artist «CLMD», sier dette om samarbeidet: "Universal Music har spilt en stor rolle i min musikkarriere i årevis, så å ta dette store skrittet inn i tech-verdenen med et selskap jeg har så stor respekt for føles uvirkelig. Som artist er jeg spent på mulighetene Web3 tilbyr artister og fans. Universal Music har en historie med å se etter nye veier i bransjen, og jeg er stolt over å fortsette vårt nære forhold på dette feltet." Som en del av partnerskapet vil UMG slippe en serie digitale, unike samleobjekter (NFT’er). Disse vil markere forskjellige milepæler i artistens karriere. Fans vil dermed få muligheten til å ei

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom