Parat

Ny mekling for redningsmenn i streik

Del

Etter én måned med streik møter partene på nytt Riksmekleren torsdag. Fire redningsmenn er nå i streik og det er ingen redningsmenn ved basene i Hammerfest og Vardø. Parats forhandler, Lars Petter Larsen, sier streikeviljen fortsatt er stor, selv om han håper på en løsning.

Streiken blant redningsmenn i Bristow Norway har nå vart i fire uker, etter at meklingen hos Riksmekleren ikke førte fram i februar. Stridens kjerne er uenighet om tariffavtale og arbeidsvilkår for de ansatte.

Parats forhandler sier Bristow Norway og NHO ikke vil inngå tariffavtale med bestemmelser og vilkår som er vanlig for andre redningsmenn i Norge.

– Streikeviljen er fortsatt stor, men vi er selvfølgelig interessert i å finne en løsning, sier Larsen.

Bristow Norway har ansvaret for SAR-operasjoner (search and rescue) i Hammerfest, Vardø og på Ekofisk. Redningsmennene er besetningsmedlemmer på redningshelikopter og har ansvaret for det redningstekniske arbeidet. I en akuttsituasjon er det disse som evakuerer pasienter ved heisoperasjoner fra båter, eller fra sjøen, under krevende forhold. I tillegg assisteres sykepleiere og annet helsepersonell.

Nøkkelord

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom