OBOS

Ny leder i Construction City Cluster

Del

– Det er en stor ære å få lede næringsklyngen til Norges største fastlandsnæring, sier Naomi Ichihara Røkkum som nå er i gang som CEO for Construction City Cluster.

Naomi Ichihara Røkkum er ny daglig leder. Foto: Construction City
Naomi Ichihara Røkkum er ny daglig leder. Foto: Construction City

Construction City Cluster består av over 100 klyngemedlemmer, og omfatter alt fra lovende oppstartsbedrifter til forskningsinstitusjoner og store entreprenører og eiendomsselskaper.

– Jeg gleder meg til å ta fatt i arbeidet, for dette handler om å skape konkurransekraft i bærekraft. Våre medlemmer forstår at fremtidens vinnere er dem som tar tydelige grep i dag. Vi er nødt til å knytte kloke hoder i oppstartsmiljøer, akademia og bedrifter tettere sammen, sier hun.

Den nye daglige lederen peker på at bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen står for store utslipp, har lav grad av forsknings- og utviklingssamarbeid, og rekrutteringsbehov som krever nytenkning.

– De store utfordringene betyr for meg et stort uforløst potensiale. Construction City Cluster er en unik møteplass der vi sammen finner nye konkurransedyktige løsninger på sentrale bransjeutfordringer som miljø og mangfold. Det handler om å henge med i tiden, understreker Røkkum.

Røkkum kommer fra stillingen som fagsjef i Norsk Eiendom, hvor hun blant annet utviklet en bærekraftstrategi for eiendomsbransjen. I tillegg til bransjebakgrunn, har hun også jobbet i universitets- og høyskolesektoren og vært politisk rådgiver for daværende klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Daniel K. Siraj, konsernsjef i OBOS og styreleder i Construction City Cluster, er godt fornøyd med ansettelsen.

Vi ønsker å skape en ledende destinasjon for bransjesamarbeid på Ulven i Oslo, og med Naomi på plass kommer dette arbeidet til å skyte fart. Hun har god bransjeforståelse, og en drivkraft klyngens medlemmer kommer til å nye godt av, sier han.

Fakta om Construction City:

OBOS, AF Gruppen, Betonmast og Norsk Gjenvinning er partnere i Construction City Cluster. Styringsgruppen består av Multiconsult, OBOS, AF Gruppen, Betonmast, Fagskolen Oslo, StartupLab og Innovasjon Norge. Bygget står klart på Ulven i Oslo i 2025, og måler hele 103 000 kvadratmeter. Det gjør Construction City til et av Norges største byggeprosjekter. AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører.

Næringsklyngen Construction City ble etablert i 2018, etter et initiativ fra OBOS, AF Gruppen og Betonmast. Klyngen består i dag av over 100 virksomheter, som i fellesskap arbeider for innovative og bærekraftige løsninger i bygg, anlegg- og eiendomsbransjen. Klyngen omfatter hele verdikjeden fra lovende oppstartsbedrifter til store entreprenører, og er stedet aktører møtes for å dele innsikt, etablere samarbeidsprosjekter og løfte bransjens samlede konkurransekraft.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Naomi Ichihara Røkkum er ny daglig leder. Foto: Construction City
Naomi Ichihara Røkkum er ny daglig leder. Foto: Construction City
Last ned bilde

Lenker

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom