Norad

Ny kunnskaps- og evalueringsdirektør i Norad

Del

Håvard Mokleiv Nygård er ansatt som ny kunnskaps- og evalueringsdirektør i Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid. Han kommer fra stillingen som forskningssjef ved PRIO.

- Jeg er nok litt svak for valgspråket «fakta har makta» som Bård Vegar Solhjell ofte bruker, og liker fokuset Norad har utad på kunnskap og forskning. Koblet opp mot impact - det å kunne bidra til å gjøre at ting blir litt bedre i verden - er noe av det som gjør Norad så spennende, og dette vil jeg være med på å styrke, sier Nygård.

Nygård har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har jobbet som forsker ved PRIO (Peace Research Institute Oslo) siden 2014. Han har særlig jobbet med statistiske metoder og med å bringe nye «data science» verktøy inn i freds og konfliktforskningen, og ved PRIO har han blant annet forsket på betingelser for vold og fred, konfliktmønstre, og styresett.

- Jeg har kanskje en litt annen profil enn en typisk bistands-evaluator, og har drevet med forskning i 10 år. Men mye av forskningen er jo motivert av et ønske om å gjøre ting bedre, der enderesultatet er mindre krig i verden. Jeg gleder meg til å kunne jobbe enda tettere opp mot utvikling, og ser frem til å bli bedre kjent med Norad og de dyktige folkene som jobber der, sier han.

Nygård tiltrer stillingen 11.februar.

Henrik Urdal, PRIO-direktøren, sier Nygård vil bli savnet på sin gamle arbeidsplass. 

- Håvard Nygård er en internasjonalt ledende fredsforsker og en visjonær forskningsleder som brenner for hvordan forskning om sammenhengen mellom krig og utvikling kan anvendes i praksis. Vi er lei for at han forlater en strålende forskerkarriere på PRIO, men jeg er samtidig overbevist om at Håvard vil tilføre Norad viktig kompetanse som vil løfte ambisjonen om å styrke kunnskapsbasert politikkutvikling på bistandsfeltet. 

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell ser frem til å få Nygård med på laget.

- Håvard har en meget sterk faglig bakgrunn og han blir en viktig ressurs for oss. Pandemien viser tydelig hvordan vi alle er i samme båt og trenger felles løsninger på globale utfordringer. I arbeidet med å lage fremtidens bistand må vi bygge på kunnskap. Da er det viktig at vi evaluerer kritisk og dokumenterer resultater, og Håvard er den rette til å lede dette arbeidet, sier Solhjell.

Nøkkelord

Kontakter

Martha Haukaas, kommunikasjonsdirektør i Norad, e-post: Martha.haukaas@norad.no, mobil: 92608983

Bilder

Om Norad

Norad
Norad
Bygdøy allé 2
0257 Oslo

+47 23 98 00 00http://norad.no

Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, setter penger i arbeid for å bidra til at verden når bærekraftsmålene om å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Norad gir bistands- og forvaltningsfaglige råd til Utenriksdepartementet, utenriksstasjonene og Klima- og miljødepartementet. Norad får årlig tildeling fra Utenriksdepartementet og fra Klima- og miljødepartementet.

Følg pressemeldinger fra Norad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom