Blå Kors

Ny dokumentarserie om gaming på NRK

Del

Blå Kors står bak en ny dokumentarserie om gaming, som går rett i kjernen av problemstillinger foreldre strever med knyttet til barnas dataspilling

Barn liker å game, men for en del foreldre er det mange bekymringer som følger med dataspillingen
Barn liker å game, men for en del foreldre er det mange bekymringer som følger med dataspillingen

Hvordan bli en klokere gamingforelder? 

Regissør, programleder og gamerpappa Egil Pedersen legger ut på en reise til ulike spillmiljøer. Der kikker han nærmere på begreper som avhengighet, grensesetting, tidsbruk og grådighet. Uventede løsninger og ferske tanker dukker opp. Når han målet om å bli en klokere gamingfar?

Foreldreparadokset

Gamingserien overlapper problemstilinger i ny undersøkelse:

Ifølge en undersøkelse fra Blå Kors (2020) blant foreldre rapporterer omtrent 50 % at de bekymrer seg over barnas dataspilling. De fremste bekymringene er tidsbruk knyttet til spillingen, bekymring for at barnet ikke er sosialt nok og frykt for at barnet skal bli avhengig av å spille.

Samtidig svarer 50 % av foreldre i samme undersøkelse at de ikke er interessert i barnas dataspilling. Et paradoks?

Økt innsikt

Å sette seg inn i barnas gamingverden kan virke både uoversiktlig, tidkrevende og kanskje også – kjedelig. Med denne serien om gaming ønsker Blåkors å gi foreldre som famler en snarvei til økt innsikt.

Serien i fire deler tar utgangspunkt i følgende tematikk:

-        Avhengighet – Erling Dong forteller sin historie om dataspillavhengighet og hvordan han kom seg ut av depresjon. Men er det lurt å stemple en som gamer for mye, som avhengig? Er riktig medisin å legge restriksjoner på spillingen?

-        Grensesetting – programlederen besøker en gamer-familie på Østlandet, hvor «grensesetting» og «spillerestriksjoner» er fremmedord. I den familien gamer alle.

-        Gaming i skolen – e-sport-linjen i Kautokeino åpner døren til undervisningen gjennom en skoledag. Hva lærer man egentlig, når skoletimene fylles med underholdning? Hvilke ferdigheter tilegner elevene seg? Er de overhodet i fysisk aktivitet? Har et slikt utdanningstilbud noen merverdi?

-        Makt og ansvar – Hvor går spillutviklingen? Blir det lysere eller vil de mørke, grådige kreftene dominere fremtiden? Studentene som skal leve av spillutvikling viser planene sine i praksis, mens veileder avslører tendenser i spillkulturen – som også spiller på det mørkeste i oss mennesker.

Hver episode er på ca 15 minutter og kan ses på NRK Skole

Hanne Backe-Hansen, tlf: 95074452, e-post: hanne.backe-hansen@blakors.no

Nøkkelord

Bilder

Barn liker å game, men for en del foreldre er det mange bekymringer som følger med dataspillingen
Barn liker å game, men for en del foreldre er det mange bekymringer som følger med dataspillingen
Last ned bilde

Lenker

Om Blå Kors

Blå Kors
Blå Kors
Storgata 38
0182 Oslo

22 03 27 40http://www.blakors.no

I Blå Kors jobber vi med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

Blå Kors eier og driver 54 virksomheter fordelt over store deler av Norge. Vi har behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser og foreninger med mer.

Følg pressemeldinger fra Blå Kors

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Blå Kors på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Blå Kors

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom