Norges Bryteforbund

NRK viser bryte-VM i Oslo

Del

NRK har sikret seg rettighetene til VM i bryting i Oslo neste år.

VM i bryting arrangeres på nye Jordal Amfi i Oslo 2. – 10. oktober neste år.

1000 deltakere fra mer enn 100 land deltar i det som er ett av de største idrettsarrangementene i Norge siden OL på Lillehammer. NRK lover en fyldig dekning av mesterskapet og spennende TV-øyeblikk.

-Bryting er en spektakulær idrett, med mange, sterke norske utøvere. Vi er svært glade for at vi skal utvikle og formidle bryte-VM på hjemmebane, sier sportssjef i NRK, Egil Sundvor.

 

NRK vil vise bryte-VM på NRK 1 og NRK 2, og i tillegg vil mesterskapet bli streamet på NRK TV.

-Dette er veldig gode nyheter for brytesporten i Norge, og med NRK som rettighetshaver vil oppmerksomheten om VM på hjemmebane øke ytterligere. Vi gleder oss til å samarbeide med NRK, og vise TV-seerne våre beste utøvere jakte på VM-medaljer, sier generalsekretær Morten Sandnæs i Norges Bryteforbund. 
 

OL i Tokyo arrangeres to måneder i forveien, og med gode norske prestasjoner i OL håper bryteforbundet på folkefest på Nye Jordal Amfi.

-Det blir en kjempefin og intim arena, og vi kan garantere gode publikumsopplevelser, sier Sandnæs.

Stig-Andre Berge offentliggjorde i forrige uke at han forlenger karrieren til og med VM på hjemmebane. Berge har bronse fra VM og 3 sølv fra EM, og tok bronse i OL i Rio i 2016.

I tillegg satser profiler de ferske europamesterne Grace Bullen og Morten Thoresen i spissen, sammen med Iselin Solheim, Felix Baldauf og resten av landslaget for fullt mot mesterskapet på hjemmebane.  

- Vi er glade for å ha sikret oss disse rettighetene og veldig glade for at bryteforbundet verdsetter den eksponering og journalistiske kraft NRK kan levere, sier rettighetssjef Runar Østmo i NRK.

Jordal Amfi står ferdig i juli, og vil ha plass til snaut 5 000 tilskuere under VM i bryting. Billettsalget starter til høsten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.

Følg pressemeldinger fra Norges Bryteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bryteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bryteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom