NRK

NRK etablerer produktutviklingsteam i Bodø

Del

NRKs teknologidivisjon etablerer seg i Bodø – Et konkurransefortrinn å være i hele landet, sier kringkastingssjefen.

NRK holder til sentralt i Bodø. FOTO: BENJAMIN FREDRIKSEN, OLA HELNES/NRK
NRK holder til sentralt i Bodø. FOTO: BENJAMIN FREDRIKSEN, OLA HELNES/NRK

I første omgang skal det ansettes 15 nye medarbeidere. De ansatte i Bodø vil samlokaliseres med NRK Nordland, og vil høre til i Teknologi-, produkt- og produksjonsdivisjonen i NRK.

Medarbeiderne i Bodø blir en del av produkt- og teknologiutviklingsmiljøet som ellers holder til i Oslo. Miljøet designer og utvikler, forvalter og drifter publikumsprodukter som NRK TV, NRK Radio, NRK Super, YR og NRK.no. 

Se direktestrøm om etableringen på NRK Nordlands nettsider fra 12.30
(Embedkode for medier som ønsker dette nederst her)

Teknologidirektør Heidrun Reisæter forteller at NRK har behov for enda mer kraft i produktutviklingsarbeidet. NRK har de siste årene redusert antallet ansatte noe, men samtidig har det vært svært viktig å styrke kompetansen knyttet til digital produktutvikling, som for eksempel til utvikling av strømmetjenester.

 Vi ønsker å tiltrekke oss ettertraktede og dyktige utviklere og designere fra hele landet. Da er det bra å bevege seg ut av Oslo også, og vi ser dette som en god mulighet for å kunne finne kolleger fra andre produkt- og teknologiutviklingsmiljøer enn vi har rekruttert fra tidligere, sier Reisæter.

Allerede nå starter jakten på utviklere og en leder for etableringen av teamet i Bodø.

 Vi håper å rekruttere flinke folk som allerede bor i Bodø, bodøværinger som vil flytte hjem igjen og andre som søker spennende oppgaver og nye utfordringer ved å flytte på seg, sier teknologidirektøren.

Styrker tilstedeværelsen i hele landet

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen minner om at NRK både er og skal være til stede i hele Norge.

 NRK skal kjenne Norge best, og vi skal speile hele befolkningen i journalistikken og programmene vi lager. Da må også organisasjonen vår være spredt i landet. Fysisk nærhet til folk er et konkurransefortrinn som vi ønsker å utnytte enda bedre, sier Eriksen.

Distriktsdirektøren i NRK er glad for valget av Bodø:

 Bodø er en by i sterk vekst og utvikling og NRK Nordland er et av de mest nyskapende redaksjonelle miljøene i hele NRK når det gjelder å teste ny teknologi for å nå enda bedre ut til folk. Så selv om det nye utviklermiljøet ikke skal jobbe direkte opp mot det innholdet NRK Nordland lager i det daglige er vi sikre på dette blir en veldig god match, sier Marius Lillelien.

Embedkode for presentasjonen i Bodø kl. 12.30 kan brukes mot at NRK Nordland krediteres: 

<div class="nrk-video" data-nrk-id="ad26e959-885a-436b-ac25-18284b66c667" data-nrk-aspect="16:9"></div><script src="https://static.nrk.no/ludo/latest/video-embed.js"></script>

Kontakter

Bilder

NRK holder til sentralt i Bodø. FOTO: BENJAMIN FREDRIKSEN, OLA HELNES/NRK
NRK holder til sentralt i Bodø. FOTO: BENJAMIN FREDRIKSEN, OLA HELNES/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom