Lederne

Norwegians styreleder: - Vondt å måtte la Jacob Schram gå

Del

På LederCasten fra arbeidstakerorganisasjonen Lederne, som ble spilt inn tirsdag, forteller Norwegians nye styreleder Svein Harald Øygard om hvor krevende det var å måtte la Jacob Schram gå som konsernsjef.

Slik hører eller ser du LederCasten:

- Det er klart det er vondt for meg å være styreleder og måtte ta dette grepet. Jacob Schram er en hyggelig, flink og god leder med en imponerende bakgrunn. Vår oppgave som styre er imidlertid å se virksomheten som helhet, og vurderingen ble da at en annen leder er riktig for å ta Norwegian videre på den krevende etappen vi nå skal ut på, sier Øygard blant annet.

I LederCasten blir du bedre kjent med Svein Harald Øygard. Han var statssekretær på 90-tallet i Finansdepartementet, han har vært partner og direktør for den norske virksomheten til konsulentselskapet McKinsey samt leder for McKinseys energi-arbeid i Brasil, og ikke minst var han sentralbanksjef på Island under finanskrisen. Etter den skrev han boken "På finanskrisens slagmark".

- Hva sier Øygard nå om valget styret i Norwegian tok?
- Hvordan ser han på det å være styreleder i en virksomhet som så mange har et forhold til og en mening om?
- Vi er på vei ut av en pandemi. I slike perioder, hvilke skyer bør man være obs på i horisonten?
- Island ble hardt rammet av finanskrisen. Hva kom han til der?

Hør Svein Harald Øygard på LederCasten i samtale med Frode Stang, som denne gangen er vikar for Ledernes Sverre Simen Hov.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Norwegians styreleder på LederCastenVideokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/

Vi bygger gode ledere

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.

God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.

Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom