Norges Bowlingforbund (NBF)

"Norwegian Open" i bowling med sterke internasjonale spillere

Del

Søndag 13. oktober ble finalen i årets "Norwegian Open by Brunswick" avviklet med internasjonale stjerner på plass. Den svenske landslagsspilleren James Blomgren vant turneringen - som inngår på Europa-touren - for andre gang. Meget lovende Jens Mathiesen fra Solør Bowlingklubb ble beste norske deltager på 8. plass.

Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen
Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen

Nærmere 200 spillere deltok i den årlige internasjonale bowlingturneringen som i de senere år har blitt arrangert i Oslo. Denne gangen deltok det spillere fra seks nasjoner, med svenske spillere i flertall blant de utenlandske utøverne.

"Vi er stolte og glade over at vår turnering er så populær og anerkjent i europeisk målestokk" sier generalsekretær i Norges Bowlingforbund, Per Iversen. "Det faktum at svenske kvinnelige verdensmestre fra tidligere i år og den verdenskjente profesjonelle spilleren svenske Martin Larsen har deltatt i årets utgave av Norwegian Open, er både morsomt og motiverende. I tillegg deltok selvsagt hele den norske eliten, både på dame- og herresiden."

Det norske bowlingmiljøet er ikke stort, men gjennomfører en rekke turneringer og omfattende ligaspill gjennom hele sesongen, som strekker seg fra august til mai. Neste store konkurranse for den norske eliten er NM Lag som finner sted i Oslo i slutten av november. Her vil nærmere 300 spillere være i aksjon.

Internasjonalt oppnås det jevnlig gode resultater av norske bowlingutøvere. Det seneste er en verdensmester i Veteranklassen, Tore Torgersen, høsten 2019  -  og en verdensmester i U21, sommeren 2018, Georg Skryten fra Cross BK, Stavanger.

"Tore Torgersen fra Trondheim BK har i en årrekke vært en ledende bowlingspiller, også internasjonalt. Han ble verdensmester helt tilbake i 1999 og holder fortsatt høy internasjonal klasse, rett og slett imponerende" forteller generalsekretær Iversen. "Rekruttering til bowlingsporten er krevende, vi konkurrerer selvsagt med en rekke andre idretter og det er vanskelig å få oppmerksomhet. Men et forbilde som Tore Torgersen er det inspirerende å ha tilgang til, og vi ser at han har en høy stjerne blant våre yngre utøvere. Noen av disse skal forøvrig til Nordisk Ungdomsmesterskap på Island i november; det vil bli spennende" avslutter Iversen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen
Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen
Last ned bilde

Om Norges Bowlingforbund (NBF)

Norges Bowlingforbund (NBF)
Norges Bowlingforbund (NBF)
Sognsveien 73, Idrettens Hus
0854 Oslo

+ 47 21 02 97 30http://www.bowling.no

Norges Bowlingforbund (NBF) ble stiftet i 1962. Forbundet organiserer alt turneringsaktivitet og ligaspill for bowlingspillere i Norge. Bowling er en av de største "ikke-olympiske" idrettene i verden, og det arrangeres internasjonale mesterskap hvert eneste år. I Norge er det cirka 2.000 utøvere fra cirka 90 klubber som har spillerlisens. Macron-ligaen er landsdekkende seriespill for Norges beste utøvere av begge kjønn. I tillegg arrangeres det seriespill ned til lokalbasert 3. divisjon og flere hundre enkeltturneringer. Det gjennomføres 7 ulike Norgesmesterskap, også for Døve/Hørselshemmede og Veteraner, foruten Junior og Senior-NM. Bowling er en idrett som passer de aller fleste, uavhengig av fysiske forutsetninger, foruten at idretten er svært inkluderende og sosial. "Bowling: Easy Game To Play  -  Tough Sport To Master"