Norges Bowlingforbund (NBF)

"Norwegian Open" i bowling med sterke internasjonale spillere

Del

Søndag 13. oktober ble finalen i årets "Norwegian Open by Brunswick" avviklet med internasjonale stjerner på plass. Den svenske landslagsspilleren James Blomgren vant turneringen - som inngår på Europa-touren - for andre gang. Meget lovende Jens Mathiesen fra Solør Bowlingklubb ble beste norske deltager på 8. plass.

Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen
Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen

Nærmere 200 spillere deltok i den årlige internasjonale bowlingturneringen som i de senere år har blitt arrangert i Oslo. Denne gangen deltok det spillere fra seks nasjoner, med svenske spillere i flertall blant de utenlandske utøverne.

"Vi er stolte og glade over at vår turnering er så populær og anerkjent i europeisk målestokk" sier generalsekretær i Norges Bowlingforbund, Per Iversen. "Det faktum at svenske kvinnelige verdensmestre fra tidligere i år og den verdenskjente profesjonelle spilleren svenske Martin Larsen har deltatt i årets utgave av Norwegian Open, er både morsomt og motiverende. I tillegg deltok selvsagt hele den norske eliten, både på dame- og herresiden."

Det norske bowlingmiljøet er ikke stort, men gjennomfører en rekke turneringer og omfattende ligaspill gjennom hele sesongen, som strekker seg fra august til mai. Neste store konkurranse for den norske eliten er NM Lag som finner sted i Oslo i slutten av november. Her vil nærmere 300 spillere være i aksjon.

Internasjonalt oppnås det jevnlig gode resultater av norske bowlingutøvere. Det seneste er en verdensmester i Veteranklassen, Tore Torgersen, høsten 2019  -  og en verdensmester i U21, sommeren 2018, Georg Skryten fra Cross BK, Stavanger.

"Tore Torgersen fra Trondheim BK har i en årrekke vært en ledende bowlingspiller, også internasjonalt. Han ble verdensmester helt tilbake i 1999 og holder fortsatt høy internasjonal klasse, rett og slett imponerende" forteller generalsekretær Iversen. "Rekruttering til bowlingsporten er krevende, vi konkurrerer selvsagt med en rekke andre idretter og det er vanskelig å få oppmerksomhet. Men et forbilde som Tore Torgersen er det inspirerende å ha tilgang til, og vi ser at han har en høy stjerne blant våre yngre utøvere. Noen av disse skal forøvrig til Nordisk Ungdomsmesterskap på Island i november; det vil bli spennende" avslutter Iversen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen
Jens Mathiesen (til venstre) og Tore Torgersen
Last ned bilde

Om Norges Bowlingforbund (NBF)

Norges Bowlingforbund (NBF)
Sognsveien 73, Idrettens Hus
0854 Oslo

+ 47 21 02 97 30http://www.bowling.no

Norges Bowlingforbund (NBF) ble stiftet i 1962. Forbundet organiserer alt turneringsaktivitet og ligaspill for bowlingspillere i Norge. Bowling er en av de største "ikke-olympiske" idrettene i verden, og det arrangeres internasjonale mesterskap hvert eneste år. I Norge er det cirka 2.000 utøvere fra cirka 90 klubber som har spillerlisens. Macron-ligaen er landsdekkende seriespill for Norges beste utøvere av begge kjønn. I tillegg arrangeres det seriespill ned til lokalbasert 3. divisjon og flere hundre enkeltturneringer. Det gjennomføres 7 ulike Norgesmesterskap, også for Døve/Hørselshemmede og Veteraner, foruten Junior og Senior-NM. Bowling er en idrett som passer de aller fleste, uavhengig av fysiske forutsetninger, foruten at idretten er svært inkluderende og sosial. "Bowling: Easy Game To Play  -  Tough Sport To Master"

Følg pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bowlingforbund (NBF) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

13-årige Madelen, fra Molde, er i ledelse på global leaderboard i bowling!6.7.2021 13:50:52 CEST | Pressemelding

Madelen, som spiller for Molde Bowlingklubb, har allerede som 13 åring stått for en fantastisk prestasjon i bowling. Gjennom å oppvise en fantastisk repeterbarhet klarte hun under søndagen å spille 178 kast på rad innenfor en margin på 2 km/h av hennes første kast. Med denne prestasjonen klarte hun å komme seg hele veien til topp, og det med god margin, på den globale listen for Kegel Specto øvelsen Speed Ladder!

IBF utnevner QubicaAMF til den eksklusive globale bowlingutstyrspartneren for Bowling frem til 2030!3.5.2021 10:00:00 CEST | Pressemelding

Internasjonale BowlingForbundet (IBF), som har det globale ansvaret for sporten Bowling, og QubicaAMF, som er verdens største og mest innovative bowlingprodusent, har inngått en langsiktig avtale som gir QubicaAMF status som Offisiell Partner frem til 2030. IBF og QubicaAMF inngikk først et memorandum om forståelse for å danne et nytt partnerskap i mars 2020. Dette strategiske engasjementet for IBF sikrer omfattende QubicaAMF-tilstedeværelse i en av verdens største "participant sports".

Ny mesterskapsportefølje for SportBowling!27.4.2021 12:36:23 CEST | Pressemelding

I mars skapte det Internasjonale BowlingForbundets CEO, Andrew Oram, stor oppstandelse når han sendte ut informasjon til alle internasjonale bowlingforbund om endringer som gjennomføres i mesterskapsprogrammet fremover. De omfattende endringene kom overraskende og uten forvarsel for bowlingmiljøet. Endringene som blir gjennomført gjelder allerede fra høsten 2021. Det er fortsatt stor usikkerhet i henhold til hvilke konsekvenser dette medfører for de norske landslagsutøverne.

Kongepokal tildelt ny generasjon spillere i utsatt Bowling-NM19.10.2020 14:03:53 CEST | Pressemelding

Norgesmesterskap i bowling blir vanligvis avholdt i mai, med nærmere 300 deltagere. Som følge av pandemien ble mesterskapet først arrangert i oktober, med finale 18. oktober i Heimdal. Vinnerne av Kongepokaler ble Jeanett Haavelmoen Johansen, Frogner BK i dameklassen, mens Alexander Beck fra Solør BK tok seieren blant herrene. Spesielt på herresiden viste resultatet at en ny generasjon bowlingspillere er på vei opp.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom