Norges Triatlonforbund

Norske triatleter kjemper om ny verdensmestertittel lørdag!

Del

Gustav Iden, som er regjerende verdensmester på Ironman 70.3 distansen fra Frankrike i 2019, står lørdag på startstreken sammen med årets verdensmester av den internasjonale triatlonserien og OL-gullmedaljør Kristian Blummenfelt. Mens resten av det norske triatlonlandslaget stiller til start i Hamburg!

Kristian Blummenfelt og Gustav Iden under forberedelsene til helgens Ironman 70.3 Foto: Mikal Iden
Kristian Blummenfelt og Gustav Iden under forberedelsene til helgens Ironman 70.3 Foto: Mikal Iden

Det blir en innholdsrik triatlonhelg og det mangler ikke på utfordringer. Ikke før er vi ferdig med OL og Grand Final i VM-serien, så er det nye utfordringer for de norske triatletene.

Verdensmester Iden

I St.George, Utah USA er det 3000 age-groupere og 100 eliteutøvere som har kvalifisert seg for Ironman 70.3 World Championship 2021. Helt i frontrekken står regjerende mester Gustav Iden og Kristian Blummenfelt for å kjempe om verdensmestertittelen.

Kristian vant tidligere i sommer OL-gullet i Tokyo, og i Edmonton i Canada ble han for noen uker siden verdensmester sammenlagt i VM-serien. Men, Kristian hviler ikke og utfordringene står i kø. Kommer han først på lørdag blir det tredje tittelen i går.

Det blir en spennende duell mellom de to gode vennene, med tre tusen triatleter jagende bakfra!

Hamburg – WTCS

I Hamburg kjøres det lørdag et VM-løp som er blitt utsatt fra tidligere i sommer. Selv om Grand Final allerede er gjennomført for i år, så vil dette løpet bli tellende for sammenlagt resultatene i 2022.

Stine Dale og Lotte Miller stiller til start for damene. Dale måtte bryte sist helg i Tsjekkia pga av tekniske problemer, mens Miller har brukt de siste ukene på å forberede seg til helgens runde. Starten går lørdag kl. 15.30

På herresiden er det Casper Stornes, Vetle Bergsvik Thorn og Jørgen Gundersen som stiller til start. Stornes vant Ironman 70.3 i Nice i Frankrike forrige helg, så vi satser på at han har fått en fin oppkjøring før helgens konkurranse. Starten går lørdag kl. 18.00

Miksstafett

På søndag kl.14.40 går miksstafetten av stabelen. Dette er en actionfylt konkurranse form, og Norge har et mål om å kvalifisere seg til denne grenen før OL i Paris 2024. Laget som stiller på søndag vil bli tatt ut på lørdag kveld.

Fakta:

Ironman 70.3 Championsship

Distanse: 1900 m svømming, 90 km sykling og 21 km løping

Regjerende verdensmester: Gustav Iden

Sted: St. George, Utad USA

Tidspunkt: lørdag 18.09 KL. 15.00 – streames på Facebooksidene til Ironman

Hamburg WTCS

Distanse: 750 m svømming, 20 km sykling og 5 km løping

Tidspunkt: Lørdag 15.30 og 18.00 – Søndag kl. 14.40

Konkurransene blir sendt på TV 2 Sport 2

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kristian Blummenfelt og Gustav Iden under forberedelsene til helgens Ironman 70.3 Foto: Mikal Iden
Kristian Blummenfelt og Gustav Iden under forberedelsene til helgens Ironman 70.3 Foto: Mikal Iden
Last ned bilde

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom