Sex og Politikk

Norske stortingspolitikere tester ut seksualitetsundervisning

Del

Norske stortingspolitikere og ungdomspolitikere skal torsdag denne uka på skolebenken for å lære hva dagens barn og unge lærer om seksualitet i norske skoler, og prøve ut noe av materiellet i praksis.

RETTELSE: Korrekt dato er torsdag 30. september 2021!

Et nytt Storting er valgt av folket og torsdag 30. september avholder foreningen Sex og Politikk en seksualitetsundervisningstime for stortingsrepresentanter og ungdomspolitikere på Stortinget.

Sex og Politikk står bak «Uke 6», det mest brukte seksualitetsundervisningsmateriellet i Norge. «Uke 6» er et gratis helhetlig seksualitetsundervisningsmateriell for grunnskolen og til arbeid med relevante kompetansemål i flere fag, med mål om å fremme trivsel og bekjempe mobbing. Årets «Uke 6»-materiellet er revidert og oppdatert for å etterkomme de nye kompetansemålene i kunnskapsløftet 2020.

Denne torsdagen er det våre stortingspolitikere og ungdomspolitikere som skal på skolebenken, og det blir satt søkelys på både #metoo-relaterte situasjoner, grensesetting og det å være tydelig i kommunikasjonen når det gjelder seksualitetsrelaterte omstendigheter.

«Uke 6» er Sex og Politikks svar på lærerne og ungdommens ønske om en bedre og helhetlig seksualitetsundervisning. «Uke 6» blir stadig mer populært i skolene. I skoleåret 2020/2021 brukte undervisere ved 51 prosent av grunnskolene materiellet.

#UngIDag-utvalget (4. mai 2018) presiserer at for å utrede likestillingsutfordringer barn og unge møter på viktige arenaer, er seksualitetsundervisning «er helt avgjørende for å ruste elevene til nåtid og framtid. Skolen skal formidle et nyansert, sunt og positivt syn på kjønn, kropp og seksualitet. Det er også et område som er spesielt godt egnet for å formidle kunnskap om identitet knyttet til kropp og seksualitet, og hvor skolen kan utfordre kjønnsstereotypier og tradisjonelle kjønnsroller».

Seksualitetsundervisningen på stortinget skal gi politikerne en virkelighetsnær opplevelse av hvordan seksualitetsundervisningen foregår i skoler som bruker «Uke 6».

Sex og Politikks ungdomsorganisasjon, Seksualpolitisk Nettverk for Ungdom (SNU), presenterer materiellet og politikerne får prøve seg på reelle «Uke 6»-oppgaver. Vertskap for arrangementet er Marit Knutsdatter Strand, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

Privat til redaksjonen:

Arrangementet er åpent for pressen. Dersom redaksjonen ønsker å sende en journalist eller fotograf, vennligst ta kontakt med teamleder for seksualitetsundervisning, Vilde Senje på telefon 950 54 034

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Sex og Politikk

Sex og Politikk
Sex og Politikk
Christian Krohgs gate 34
0186 Oslo

22 11 55 13https://sexogpolitikk.no/

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF) som er den største organisasjonen for SRHR internasjonalt, med nasjonale organisasjoner i mer enn 140 land i tillegg til Norge.

Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) handler blant annet om å kunne bestemme om og når man vil ha barn, om å få informasjon om og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til trygg og lovlig abort og om rett og mulighet til å praktisere sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Følg pressemeldinger fra Sex og Politikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og Politikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og Politikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom