Bonnier Norsk Forlag

Norske Samuel Bjørk gis ut i 35 land og lå 172 uker på internasjonal bestselgerliste

Del
Forfatteren som er nominert til Bokhandlerprisen tre ganger og Rivertonprisen to ganger, kommer nå med ny krimroman.
Samuel Bjørk har solgt millioner av bøker fordelt på 35 land. Foto: Harald Øren.
Samuel Bjørk har solgt millioner av bøker fordelt på 35 land. Foto: Harald Øren.

Frode Sander Øien, bedre kjent som Samuel Bjørk, er enormt populær internasjonalt. Bøkene hans er gitt ut i 35 land og har ligget 172 (!) uker på bestselgerlista i Nederland. Her hjemme er han nominert til Rivertonprisen to ganger og Bokhandlerprisen tre ganger.

17. mars lanseres endelig en ny bok om Mia Krüger og Holger Munch. I forbindelse med lanseringen av krimromanen «Hitra» vil Bjørk være å treffe i Oslo 14. og 15. mars, der han blant annet skal delta på Krimkammeret med en rekke andre internasjonale og norske krimstjerner. Se mer informasjon om påmelding her. 

Nummer én i Tyskland, årets nykommer i Frankrike og årets krimbok i Nederland

Med bakgrunn som rockestjerne, Shakespeare-oversetter og dramatiker tilfører Bjørk noe helt eget til krimsjangeren. Krimdebuten «Det henger en engel alene i skogen» var nummer én i Tyskland, vant prisen for beste nykommer i Frankrike, og ble kåret til årets krimbok i Nederland. Også oppfølgerne «Uglen», «Gutten som elsket rådyr» og «Ulven» ble bestselgere i flere land. De tre første bøkene i serien om Mia Krüger og Holger Munch er alle nominert til Bokhandlerprisen.

Fra Cappelen til Bonnier

Samuel Bjørk har tidligere utgitt bøker på Cappelen Damm, men har nå gått til Bonnier Norsk Forlag. 

-Det tok bare ett møte med Bonnier Forlag før vi var overbevist om at dette var det 100 % riktige, vi fant umiddelbart tonen og var helt enige om det meste. I arbeidet med den nye boka "Hitra" fikk vi bekreftet at valget var riktig. Sjefsredaktør Anne Fløtaker har et usedvanlig godt litterært blikk, og markedsteamet rundt er utrolig dyktige, dette har rett og slett vært som å komme hjem, sier Bjørk om overgangen.

Med Hitra som inspirasjonskilde 

Samuel Bjørk har slått seg ned i en skrivestue på Hitra, og det vakre landskapet har fått de store ideene til å strømme på. Krimromanen åpner med at en åtte år gammel gutt forsvinner sporløst fra Hitra utenfor trøndelagskysten. Tre år senere er drapetterforsker Mia Krüger tilbake på øya, hvor hun tidligere forsøkte å ta sitt eget liv. En lokal jente ber henne innstendig om hjelp til å finne den forsvunne gutten, og Mia, som egentlig er ferdig som politi, klarer ikke annet enn å begynne jakten.

Holger Munchs gamle enhet i Oslo er nedlagt, og da en seksten år gammel jente blir funnet brutalt drept på øya, med guttens navn skrevet i blodet, blir han tilkalt for å lede etterforskningen. Sammen går Krüger og Munch løs på en sak som å viser seg å være mer intrikat enn noen kunne forestille seg. 

Samuel Bjørk kommer til Oslo 14. og 15. mars. Ta kontakt for intervju eller anmeldereksemplar. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Samuel Bjørk har solgt millioner av bøker fordelt på 35 land. Foto: Harald Øren.
Samuel Bjørk har solgt millioner av bøker fordelt på 35 land. Foto: Harald Øren.
Last ned bilde
17. mars lanseres Hitra!
17. mars lanseres Hitra!
Last ned bilde

Om Bonnier Norsk Forlag

Bonnier Norsk Forlag
Bonnier Norsk Forlag
Postboks 7133, St.Olavs plass
0130 Oslo

92629873https://bonnierforlag.no

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom