Norges Bowlingforbund (NBF)

Norske jenter i finalespill i Bowling VM!

Del

Det spilles VM i bowling i Dubai om dagen. Og der bryter de norske jentene ny mark. I den nye lagformatet bakers spilles det nå dobbel og der gjør jentene det meget bra. Etter å ha kvalifisert seg bland topp 32 i de innledende 10 seriene så viste de opp et meget sterkt spill i gruppespillets 7 matcher. Med vinst i 6 av de 7 matchene, hvor det er 3p for vunnen match og 1p for uavgjort resultat, landet de på 18p som var det samme som gruppevinner Tyskland. (innbyrdes møte) Dette gir spill mot gruppevinneren fra gruppe C. De norske jentene møter de svenske storstjernene og favorittene Sandra Anderson og Joline Person Planefors.

Jeanett H Johansen og Grethe W Fosseide med assisternde coach Tore Danielsen mellom seg.
Jeanett H Johansen og Grethe W Fosseide med assisternde coach Tore Danielsen mellom seg.

I den helt nye distansen Dobbel Baker style viser de norske jentene opp sterke prestasjoner så langt. 
Grethe W Fosseide, Trondheim, og Jeanett H Johansen, Åsgårdstrand, spiller en fantastisk bowling og løfter hverandre frem på en utrolig måte i den nye spillestilen hvor spillerne spiller 1 tradisjonell serie sammen. 
I spillestilen Bakers så deler spillerne på de 10 rutene i en tradisjonell serie.
Dette gjør at det går mye raskere og både de taktiske og tekniske disposisjonene stilles på prøve.
Bakers er mye mer utfordrende som distanse da spillerne MÅ ha en meget sterk kommunikasjon vedrørende oljeprofilens beskaffenhet og hvordan den endres under spill. 
I dobbel spiller spillerne hverannen rute så de har kun 5 ruter per serie og spiller å prestere på.

Spillemåten er raskere enn tradisjonelle distanser og det blir mye mer interessant for publikum. Det er selvfølgelig utfordrende for de gamle tradisjonalistene men dette er helt klart fremtidens konkurransemåte for bowlingen.

Grethe og Jeanett spiller kvartfinale senere idag, kl 18.30 lokal tid (15.30 norsk tid) mot de svenske storstjernene Sandra Andersson og Joline Person Planefors. 

Det streames via Strikecloud og Sporfie men det er en del internett utfordringer lokalt som gjør dette ustabilt. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jeanett H Johansen og Grethe W Fosseide med assisternde coach Tore Danielsen mellom seg.
Jeanett H Johansen og Grethe W Fosseide med assisternde coach Tore Danielsen mellom seg.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Bowlingforbund (NBF)

Norges Bowlingforbund (NBF)
Sognsveien 73, Idrettens Hus
0854 Oslo

+ 47 21 02 97 30http://www.bowling.no

Norges Bowlingforbund (NBF) ble stiftet i 1962. Forbundet organiserer alt turneringsaktivitet og ligaspill for bowlingspillere i Norge, og er sertifisert som "Rent Særforbund". Bowling er en av de største "ikke-olympiske" idrettene i verden, og det arrangeres internasjonale mesterskap hvert eneste år. I Norge er det cirka 2.000 utøvere fra cirka 90 klubber som har spillerlisens. XIDE-ligaen er landsdekkende seriespill for Norges beste utøvere av begge kjønn. I tillegg arrangeres det seriespill ned til lokalbasert 3. divisjon og flere hundre enkeltturneringer. Det gjennomføres 7 ulike Norgesmesterskap, også for Døve/Hørselshemmede og Veteraner, foruten junior og senior-NM. Bowling er en idrett som passer de aller fleste, uavhengig av fysiske forutsetninger, foruten at idretten er svært inkluderende og sosial.

Følg pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bowlingforbund (NBF) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bowlingforbund (NBF)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom