Rambøll

Norsk Lyspris til Rambøll for Farrisbrua

Del

Med sin flotte arkitektur og høye skråstilte tårn er Farrisbrua blitt et tydelig landemerke og en visuell milepæl ved avkjøringen til Larvik. Farrisbrua vant den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysning i Norge, i klassen beste utendørsprosjekt.

- Inspirasjonen til prosjektet var å gi broen et enklere uttrykk ved at den gjøres om fra en massiv betongkonstruksjon til et behagelig visuelt element i landskapet på kveldstid, sier lysdesigner Kathrine Hjelmeset, som har gjort lysdesignet for Rambøll på Farrisbrua.

Hennes rolle har vært å utarbeide et konsept, med flere prøvelyssettinger som ble organisert med fullskala tester av aktuelt belysningsutstyr. Lysdesignavdelingen har også detaljtegnet festebraketter i samarbeid med Bruavdelingen i Drammen.

- Prisen er en annerkjennelse og utrolig inspirerende. Den har stor betydning i bransjen, vi får vist fram kompetansen i Rambøll, og i tillegg betyr prisen betyr veldig mye for vår lysdesignseksjon, sier seksjonsleder Per Øyvind Løbach.

Juryens anerkjennelse

Juryens begrunnelse for prisen er blant annet at belysningen er solid og presist utført i et område med kompleks veigeometri med liten feilmargin. God kontrast mellom kald belysning på yttersiden og de varme mellomrommene mellom søylene skaper også følelse av trygghet.

Brua er subtilt lyssatt og fremstår nesten som et selvlysende element og et tiltalende landemerke. Lysstyringen tar hensyn til omgivelsene med slukking på nattetid.

En av vinnerne fra Norsk Lyspris, kan også bli nominert til Nordisk Lyspris, som arrangeres av belysningsorganisasjoner i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island.

For informasjon om lysdesign hos Rambøll, kontakt avdelingsleder Per Øyvind Løbach, mob. 934 68 106. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Harbitzalléen 5
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er et av Norges ledende selskap innen rådgivende ingeniørtjenester, arkitektur og design. I Norge har vi 15 kontorer med om lag 1500 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter.

Virksomheten har totalt 16 500 medarbeidere lokalisert i 35 land. I Rambøll er vi opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet ellers. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

Rambøll med omfattende kontrakt for Vann- og avløpsetaten i Oslo30.9.2021 11:30:00 CEST | Pressemelding

Når Oslo kommune bygger nye vannforsyningstunneler for å forsyne byen befolkning med rent drikkevann og redusere sårbarheten, skal Rambøll gjennomføre tilstandsregistrering for bygninger og konstruksjoner knyttet til anleggsarbeidene. Prosjektene vil sikre en trygg vannforsyning til Oslos befolkning, også ved svikt i dagens vannforsyning. Dette gjøres ved å bygge en fullgod reservevannforsyning.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom