Norsk Fyrverkeriforening

Norsk Fyrverkeriforening: 7 tips til trygg nyttårsaften

Del
Hvert år har 1,8 millioner nordmenn, og enda flere tilskuere, glede av å feire inngangen til et nytt år ved å sende opp fyrverkeri. Dette er en viktig og stolt tradisjon som skaper fellesskap og hyggelige opplevelser sammen. Dessverre er det slik at fyrverkeri også kan misbrukes.
Talsperson i NFF, Rikard Spets, gir 7 gode tips til en trygg og forsvarlig feiring av nyttårsaften.
Talsperson i NFF, Rikard Spets, gir 7 gode tips til en trygg og forsvarlig feiring av nyttårsaften.

– De aller fleste bruker fyrverkeri på en trygg måte, men vi har en nullvisjon når det kommer til person- og materielle skader. Da må flere følge rådene til myndigheter og bransjen, og slutte med uvettig bruk, sier Rikard Spets i Norsk Fyrverkeriforening.

Spets mener en trygg og sikker nyttårsfeiring med fyrverkeri begynner med å respektere oppskytningstiden fra kl. 18.00-02.00. Dessuten anbefaler han å lese bruksanvisningen på produktet, anvende beskyttelsesbriller og unngå alkohol.

– Nyttårsaften skal være en trygg og fin opplevelse for barn og voksne. Vi deler ut gratis beskyttelsesbriller ved kjøp av fyrverkeri. De må brukes.

Her er Fyrverkeriforeningens 7 tips til en trygg og fin nyttårsfeiring:

 1. Respekter oppskytningstiden

  Det er bare lov å bruke fyrverkeri fra 18:00 til 02:00 på nyttårsaften. Slik unngår vi at mennesker og dyr blir skremt og overrasket. Dessuten begrenser vi lydnivået til en kort periode for våre firbeinte venner.
 1. Bruk beskyttelsesbriller

  Norsk Fyrverkeri ønsker et nasjonalt påbud om beskyttelsesbriller. Som en ekstra sikkerhetsventil er det viktig å benytte seg av briller, slik at man beskytter øynene ved oppskyting av fyrverkeri. Spets minner om at man må bruke briller selv om man ikke tenner på fyrverkeriet selv, og holder god avstand.
 1. Les bruksanvisningen

  I bruksanvisningen står det klart og tydelig hvordan du skal håndtere fyrverkeriet. Her finner du alt fra hvor du skal tenne på, til hvilken avstand du skal holde for at det skal være trygt.
 1. Planlegg oppskytingen

  Finn et trygt sted der fyrverkeriet ikke kan velte. God planleggingen gir også mindre stress når man skal ut og feire nyttårsaften.
 1. Ikke bøy deg over fyrverkeriet eller tenn på igjen om den ikke virker

  Alle medlemmene av Norsk Fyrverkeriforening utfører streng kontroll på fyrverkeriet de selger. Om det allikevel skulle være noe som ikke fungerer, forteller Spets at man kan levere fyrverkeriet og få pengene tilbake.
 1. Hold avstand

  Fyrverkeri er best på avstand. Da ser man mer, og det er tryggere.
 1. Alkohol og fyrverkeri hører ikke sammen

  Spets avslutter med å si at det siste tipset ofte er det viktigste. Alkohol og fyrverkeri hører ikke sammen. Vurderingsevnen blir dårligere, og alkoholpåvirkning kan i verste fall føre til ulykker.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Talsperson i NFF, Rikard Spets, gir 7 gode tips til en trygg og forsvarlig feiring av nyttårsaften.
Talsperson i NFF, Rikard Spets, gir 7 gode tips til en trygg og forsvarlig feiring av nyttårsaften.
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk Fyrverkeriforening

Norsk Fyrverkeriforening
Norsk Fyrverkeriforening
Fred Olsensgt. 6
0152 OSLO

Norsk Fyrverkeriforening ble stiftet i 1995 og har som formål å ivareta og beskytte bransjens interesser, rettigheter og plikter.

NFF skal sette standard for fyrverkeriartikler som omsettes i Norge, innenfor de rammer norske og internasjonale myndigheter setter på området. Vi tilstreber en optimal sikkerhet innen vårt fagområde, med spesiell vekt på sluttbrukers sikkerhet.

Følg pressemeldinger fra Norsk Fyrverkeriforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Fyrverkeriforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Fyrverkeriforening

Beskyttelsesbriller må bli obligatorisk30.12.2022 09:00:00 CET | Pressemelding

Fyrverkerisalget har skutt i været de siste årene og i fjor bikket det private fyrverkerisalget en halv milliard kroner. Samtidig har antallet rapporterte øyeskader stått stille i flere år. Nå vil Fyrverkeriforeningen ha obligatorisk bruk av beskyttelsesbriller. Målet er å redusere skader ytterligere og skape en trygg nyttårsfeiring for alle. I Finland har antall øyeskader blitt redusert med 75% siden de innførte påbud om bruk av beskyttelsesbriller.

Fyrverkeri selges som varmt hvetebrød – vær ute i tide!25.12.2022 09:00:00 CET | Pressemelding

Gjennom de siste årene har det blitt strengere regulering på fyrverkeri. I tillegg gjorde pandemien at folk feiret alternativt da det var antallsbegrensninger. Likevel ser fyrverkeriimportørene en kraftig omsetningsvekst i Norge. På tross av høy inflasjon og skyhøye strømpriser unner nordmenn seg fyrverkeri også i 2022. Basert på forhåndssalget fra over 1500 forhandlere blir 2022 et nytt rekordår for fyrverkeribransjen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom