Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Volden i Ecuador må stoppe

Del

Reformer som rammer de fattige i Ecuador har ført til massemobilisering og demonstrasjoner som blir møtt med vold fra myndighetene. Norsk Folkehjelp deler de bekymringer Ecuadors ombudsmann, samt lokale og nasjonale organisasjoner, har fremmet når det gjelder menneskerettighetssituasjonen i landet.

Norsk Folkehjelp oppfordrer til å finne en politisk løsning gjennom dialog, og til å sikre beskyttelse og ivaretakelse av menneskerettighetene i landet.

Første oktober 2019 fjernet myndighetene i Ecuador tradisjonsrike subsidier på drivstoff, og innførte nye skatte- og arbeidsreformer som i hovedsak rammer fattige og marginaliserte grupper i landet. 

Dette har ført til massemobiliseringer ledet av urfolksorganisasjoner, småbønder, studenter, fagforeninger og menneskerettighetsforkjempere. Sammen krever de at den nye politikken endres, og har organisert massedemonstrasjoner og innført veiblokkader i byer over hele landet.

I møte med de lovlige demonstrasjonene har myndighetenes sikkerhetsapparat respondert med en maktbruk som har ført til at hundrevis av demonstranter er skadet og arrestert. Et ukjent antall er drept. 

Tredje oktober ble det erklært unntakstilstand i Ecuador, og portforbud er innført i visse områder.

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom