Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Tyskland med ny linje i atomvåpenpolitikken

Del

Norsk Folkehjelp er glad for at partiene som skal danne ny koalisjonsregjering i Tyskland har kommet til enighet om at Tyskland skal delta som observatør på det første møtet mellom partene til FNs traktat om forbud mot atomvåpen i 2022.

Henriette Killi Westrhin
Henriette Killi Westrhin

Tyskland slutter seg dermed til Norge, som allerede har vedtatt å delta som observatør. Dermed blir det enda lettere for flere NATO-land å gjøre det samme.

 - Dette var en god nyhet. Nå står Tyskland og Norge sammen om å bryte konsensusen i NATO mot forbudstraktaten, og med dette tar Tyskland en mer konstruktiv linje, ved å vise at de vil lytte og ha dialog med statene som har tilsluttet seg forbudet. Dette er et viktig skritt på veien mot en verden fri for atomvåpen, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin i Norsk Folkehjelp.

 For mer info, ta kontakt med våpenpolitisk rådgiver Grethe Østern i Norsk Folkehjelp på telefon 90078208

Kontakter

Bilder

Henriette Killi Westrhin
Henriette Killi Westrhin
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom