Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp satser stort på digital 1.mai – Stopp smitten - ikke demokratiet!

Del

"Internasjonal solidaritet er viktigere enn noen gang før" - sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin. Som fagbevegelsens solidaritetsorganisasjon er 1.mai årets viktigste dag for Norsk Folkehjelp. Vanligvis er hundrevis av frivillige ute med appeller og innsamlingsbøsser over hele landet. I år er alt dette digitalt.

Digital 1. mai-aksjon

Norsk Folkehjelp satser i år på å bli synlig gjennom deling av digitale innsamlingsbøsser, egne, individuelle innsamlinger, og appeller på sosiale medier som Instagram og Facebook. Rundt om i Norge mobiliseres Norsk Folkehjelps mange støttespillere til innsats, og selv om alt foregår på nettet, er geografisk representasjon viktig også i år: Bare i Bergen og omegn skal Norsk Folkehjelps tillitsvalgte holde et titalls lokale, digitale appeller.

- Snarere enn å resignere på grunn den pågående krisen, virker det som om Norsk Folkehjelps store medlemsmasse og mange frivillige medlemmer og støttespillere heller bretter opp ermene, tenker kreativt og skaper energi til kampanjen. Det er viktig å løfte frem den nasjonale innsatsen nå under koronakrisen, men ikke glemme å understreke at internasjonal solidaritet er viktigere enn noen gang, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin.

 Sammen med LO på nett og digitalt 1. mai-tog

LO sender fra 1. mai-feiringen rundt om i Norge fra 11.00 og 13.30 er det livesending før LOs virtuelle 1. mai-tog starter kl. 14.00.

Norsk Folkehjelp holder internasjonal appell i sendingen fra Oslo ved Leonidas Iza, Ecuador. Han er President for urfolksorganisasjonen MICC (Movimiento Indigena y Campesino de Cotopaxi). Les artikkelen Massemobilisering mot ulikhet via lenken under.

Det lages også digitale appeller med Norsk Folkehjelps folk på hovedarrangement i hele landet. Her er noen av de største byene:

  • Oslo: internasjonal appell ved Leonidas Iza, Ecuador
  • Trondheim: internasjonal appell Henriette Killi Westhrin
  • Bergen: internasjonal appell Kjersti Slettemark
  • SVs digitale 1.mai: Styreleder Gerd Kristiansen i samtale med byråd Omar Samy Gamal kl 14:00
  • Oslo Arbeiderparti appell ved Henriette Killi Westhrin

Sound of Solidarity

Norsk Folkehjelps solidaritetsungdom arrangerer sammen med LO og Fagforbundet solidaritetskonserten Sound of Solidarity på kvelden 1. mai. Den digitale gratiskonserten samler inn penger til det samme formålet som resten av kampanjen - støtte til bred folkelig engasjement og innsats under og mot koronapandemien rundt om i verden. Fra kl. 19.00 strømmes artistene Moddi, KAMARA, Gulla og Gatas Parlament og Hyc`lerne live fra Rockefeller.

Webinar om koronasituasjon i Sør-Afrika

Sør-Afrika og president Cyril Ramaphosa har fått mye skryt for sin raske og resolutte tiltak under koronakrisen. Torsdag 30. april arrangerer Norsk Folkehjelp et webinar der representanter for Sør-Afrikanske rettighetsorganisasjoner og Norsk Folkehjelp diskuterer hvordan responsen på, og effekten av, tiltakene så langt har vært i Sør-Afrika, et land hvor forskjellene mellom rike og fattige er enorme.

Store og vedvarende utfordringer

Siden myndighetene i mange land nå benytter mulighetene til å innskrenke handlingsrommet for sivilsamfunnet, ytringsfriheten og forsamlingsretten, er det ofte sivilorganisasjonene som utgjør kraften mot desinformasjon fra landets egne myndigheter. Myndighetene i mange land har strammet grepet og innført ulike typer unntakstilstand eller kriselover, noe som gir dem videre fullmakter.

Koronakrisen vil ramme Norsk Folkehjelps partnere hardt. Nå er tiden inne for å vise solidaritet og sikre at sivilsamfunnet fortsatt kan virke og spille sin rolle i å kunne svare på folks behov for korrekt informasjon, såpe og desinfeksjonsmidler, og holde matutdeling for de aller mest sårbare.

Norsk Folkehjelps kampanjeside finner du på lenken under.

For mer informasjon ta kontakt med rådgiver organisasjon Anne Åsheim på telefon: 936 66 396

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Plakat til solidaritetskonserten
Plakat til solidaritetskonserten
Last ned bilde
Digital bøsse
Digital bøsse
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Over 1000 parlamentarikere fra hele Europa advarer mot Israels planlagte annektering av Vestbredden24.6.2020 13:22:10 CESTPressemelding

Fire samfunnstopper og politikere fra Israel, sammen med 1080 parlamentarikere fra hele Europa, advarer i et brev mot Israels planlagte annektering av Vestbredden.Blant de norske underskriverne er Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre og Åsmund Aukrust fra Ap.Norsk Folkehjelp mener at den varslete annekteringen fortjener en sterk reaksjon og mottiltak fra Norge og verdenssamfunnet og applauderer initiativet og bidrar til å spre brevet..

58 norske organisasjoner krever en slutt på blokaden av Gazastripen – stopp kollektiv avstraffelse nå!5.5.2020 08:00:00 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Forsvar Folkeretten og Ship to Gaza Norway har tatt initiativ til et opprop til støtte for det palestinske folket under Covid-19-utbruddet. Organisasjonene som er tilsluttet krever at Norge bruker sin innflytelse for å få blokaden av Gazastripen hevet. Blokaden er en kollektiv avstraffelse som bryter med folkeretten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom