Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Roligste påske på mange år

Del

Med 24 større oppdrag og aksjoner har Norsk Folkehjelps frivillige mannskaper hatt den roligste påska på mange år.

Dette er bare en fjerdedel av fjorårets oppdrag, da antallet var 102.

- Selv om det har vært ei sein påske, ser vi at det er mange som har vært ute i fjellet og nytt finværet også i år. Heldigvis har det vært svært få skader og sykdom de stedene Norsk Folkehjelp har hatt vakt, sier Live Kummen, leder i Norsk Folkehjelp Sanitet.

Det lave antallet oppdrag i påska går imot den generelle trenden for Norsk Folkehjelp, som de siste ti årene har opplevd en jevn økning i antall oppdrag.

- Denne påska skiller seg også ut ved at halvparten av oppdragene er leteaksjoner. De siste årene har trenden vært at leteaksjonene blitt stadig færre, mens antall redningsaksjoner har økt, sier Live Kummen.

Kummen er også glad for at det ikke har vært noen alvorlige skredulykker denne påska.

- Det er svært gledelig at vi ikke har hatt noen alvorlige skredulykker den siste uka. Mange steder i Nord-Norge er det fortsatt betydelig skredfare, og det er viktig å ta hensyn til lokale forhold hvis man legger ut på tur i bratt terreng, sier hun.

Kun et fåtall av leteaksjonene denne påska har vært knyttet til typisk påskeaktivitet, noe som viser at det også er viktig å opprettholde beredskapen på stedene der mannskapene vanligvis holder til.

- I påska, som ellers i året, er en stor andel av leteaksjonene våre etter blant annet demente som har kommet bort fra hjemmet sitt eller personer med økt selvmordsrisiko, sier Live Kummen.

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom