Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Regjeringen må styrke de frivillige aktørene i den norske redningstjenesten

Del

Dette må gjøres ved å øke rammetilskuddet til 65 millioner kroner, sikre full momskompensasjon, samt fritak for avgifter på kjøretøy og annet redningsmateriell - og ikke minst sikre de frivillige mannskapenes mulighet til å delta på redningsaksjoner uten at de lider økonomisk tap.

Norsk Folkehjelp mener at økt fokus på trening og kompetanseutvikling er nøkkelen til å møte utfordringene som redningstjenesten står overfor. For å få til det, må myndighetene være med på å løfte den frivillige beredskapen. Endringer i bruk av naturen, flere turister og klimaendringene fører med seg at stadig flere har behov for hjelp, og at antall redningsaksjoner for de frivillige i redningstjenesten øker for hvert år.

En styrking av de frivillige i redningstjenesten vil gi en styrket beredskap over hele landet.

Dette ble vedtatt på Landsmøtet til Norsk Folkhjelp 24. august 2019.

Styreleder i Norsk Folkehjelp Gerd Kristiansen kan kontaktes på telefon 915 64 205.

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Nuclear Weapons Ban Monitor 2019 er her16.10.2019 19:05:34 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp lanserte 16 oktober årets utgave av Nuclear Weapons Ban Monitor, på et arrangement under FNs generalforsamling i New York. Rapporten, som generalsekretær Henriette Westhrin har kalt "ei forskningsbasert vaktbikkje", måler fremgangen til en verden fri for atomvåpen generelt og FN-traktaten som forbyr atomvåpen spesielt. Den evaluerer også hvorvidt ulike staters politikk og praksis på atomvåpenområdet er i samsvar med forbudstraktaten eller ikke.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom