Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp reagerer på Latin-Amerika-kutt i bistandsbudsjettet

Del

Regjeringen kutter i støtten til Latin-Amerika som står for over halvparten av antallet drepte miljøforkjempere og sivilrettsaktivister i verden.

Gry Ballestad - sjef for Utvikling og humanitært samarbeid
Gry Ballestad - sjef for Utvikling og humanitært samarbeid

 Norsk Folkehjelp merker seg at Regjeringen i Statsbudsjettet løfter frem innsatsen for miljøforkjempere under menneskerettighetsarbeidet. Dette står ikke i samsvar med at de samtidig kutter i bevilgningen for Latin-Amerika, hvor voldsutviklingen og angrepet på sivilsamfunnsaktivister er urovekkende og økende. Disse modige menneskene målbærer politiske, sosiale og økonomiske rettigheter for de mest utsatte, og trenger økt støtte, ikke mindre. Kuttet er derfor fullstendig i utakt med det omfattende behovet på området. 

Disse sterkt urovekkende tallene bekreftes av Frontline Defenders; https://www.frontlinedefenders.org/sites/default/files/global_analysis_2018.pdf 

For mer informasjon ta kontakt: Gry Ballestad  tel: 90806543

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gry Ballestad - sjef for Utvikling og humanitært samarbeid
Gry Ballestad - sjef for Utvikling og humanitært samarbeid
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom