Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp opprettholder forhøyet hjemmeberedskap til tross for rolig start på påsken

Del

Norsk Folkehjelp rykket ut på tre redningsaksjoner den første helgen i påsken, men forventer økt aktivitet utover i uka.

– Vi forventer økt utfart i dagene som kommer. På Østlandet er det meldt varmt og godt vær, og det ligger dermed til rette for flotte turforhold. I nord kommer det delvis mye nedbør og er meldt økende temperaturer. Det betyr at vi må følge tett med på skredfaren de neste dagene, sier Erlend Aarsæther, leder av Førstehjelp og redningstjenesten i Norsk Folkehjelp.

– Å være på tur er bra for både fysisk og psykisk helse, og kan vise seg å være ekstra viktig i en periode som er vanskelig for mange. Vi oppfordrer derfor folk til å komme seg ut på tur, men å velge enkle turer i nærområdet uten for stor risiko for uhell eller skader, sier Aarsæther.

Han minner også om at folk må fortsette å holde seg oppdatert på helsemyndighetenes anbefalinger.

– Ved populære utfartsområder kan det fort samles mye folk når alle har fri og ønsker å dra på tur. Det er svært viktig at alle fortsetter å følge helsemyndighetenes anbefalinger om å holde avstand og unngå unødvendig kontakt med andre, og ikke minst god håndhygiene, sier Aarsæther

I løpet av de siste ukene har frivillige i Norsk Folkehjelp hatt over 160 oppdrag over hele landet i forbindelse med koronaviruset. Denne beredskapen fortsetter også inn i påskeuka.

– Denne påsken må vi som jobber med lokal beredskap ha to tanker i hodet samtidig. På den ene siden må vi ha økt beredskap for lete- og redningsaksjoner i forbindelse med utfart, og på den andre siden har vi økt beredskap og aktivitet i forbindelse med koronaviruset. Dette viser bare hvor viktig frivillige er for den lokale beredskapen, sier Aarsæther.

Norsk Folkehjelps frivillige har et tett samarbeid med lokal helsetjeneste og kommunene, og bidrar blant annet med matutlevering, informasjonsspredning og innsats for å støtte lokal legevakt og sykehus. Mange lokallag har også egne beredskapsambulanser som støtter helsetjenesten ved behov, og i Oslo er disse er nå i daglig drift.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Over 1000 parlamentarikere fra hele Europa advarer mot Israels planlagte annektering av Vestbredden24.6.2020 13:22:10 CESTPressemelding

Fire samfunnstopper og politikere fra Israel, sammen med 1080 parlamentarikere fra hele Europa, advarer i et brev mot Israels planlagte annektering av Vestbredden.Blant de norske underskriverne er Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre og Åsmund Aukrust fra Ap.Norsk Folkehjelp mener at den varslete annekteringen fortjener en sterk reaksjon og mottiltak fra Norge og verdenssamfunnet og applauderer initiativet og bidrar til å spre brevet..

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom