Norsk Folkehjelp opprettholder forhøyet hjemmeberedskap til tross for rolig start på påsken

– Vi forventer økt utfart i dagene som kommer. På Østlandet er det meldt varmt og godt vær, og det ligger dermed til rette for flotte turforhold. I nord kommer det delvis mye nedbør og er meldt økende temperaturer. Det betyr at vi må følge tett med på skredfaren de neste dagene, sier Erlend Aarsæther, leder av Førstehjelp og redningstjenesten i Norsk Folkehjelp.
– Å være på tur er bra for både fysisk og psykisk helse, og kan vise seg å være ekstra viktig i en periode som er vanskelig for mange. Vi oppfordrer derfor folk til å komme seg ut på tur, men å velge enkle turer i nærområdet uten for stor risiko for uhell eller skader, sier Aarsæther.
Han minner også om at folk må fortsette å holde seg oppdatert på helsemyndighetenes anbefalinger.
– Ved populære utfartsområder kan det fort samles mye folk når alle har fri og ønsker å dra på tur. Det er svært viktig at alle fortsetter å følge helsemyndighetenes anbefalinger om å holde avstand og unngå unødvendig kontakt med andre, og ikke minst god håndhygiene, sier Aarsæther
I løpet av de siste ukene har frivillige i Norsk Folkehjelp hatt over 160 oppdrag over hele landet i forbindelse med koronaviruset. Denne beredskapen fortsetter også inn i påskeuka.
– Denne påsken må vi som jobber med lokal beredskap ha to tanker i hodet samtidig. På den ene siden må vi ha økt beredskap for lete- og redningsaksjoner i forbindelse med utfart, og på den andre siden har vi økt beredskap og aktivitet i forbindelse med koronaviruset. Dette viser bare hvor viktig frivillige er for den lokale beredskapen, sier Aarsæther.
Norsk Folkehjelps frivillige har et tett samarbeid med lokal helsetjeneste og kommunene, og bidrar blant annet med matutlevering, informasjonsspredning og innsats for å støtte lokal legevakt og sykehus. Mange lokallag har også egne beredskapsambulanser som støtter helsetjenesten ved behov, og i Oslo er disse er nå i daglig drift.
Nøkkelord
Kontakter
Erlend AarsætherEnhetsleder
Førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp
Bilder
Om Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær mine- og eksplosivrydding, redningstjeneste og flyktning- og integreringsarbeid. Norsk Folkehjelp har over 3000 ansatte i mer enn 35 land.
Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp
Ukraina varsler mulig uttrekning fra Minekonvensjonen – Norsk Folkehjelp advarer mot alvorlige humanitære konsekvenser, det er de sivile som taper3.7.2025 12:04:06 CEST | Pressemelding
– Ukraina er i dag et av verdens mest minelagte land, og det vil ta flere tiår å rydde områdene. Miner fører ikke bare til umiddelbare tap av liv og helse, men hindrer også gjenoppbygging, matproduksjon og trygg retur for fordrevne familier, sier Aksel Steen-Nilsen, leder for humanitær mine- og eksplosivrydding i Norsk Folkehjelp.
Norsk Folkehjelp: Aker BP ignorerte ofre for krigsforbrytelser18.6.2025 16:31:31 CEST | Pressemelding
18. juni konkluderte et ekspert-panel nedsatt av norske myndigheter med at Aker BP ikke respekterte menneskerettighetene da de fusjonerte med Lundin.
Forbud mot handel og næringsvirksomhet med okkupasjonen ønskes velkommen17.6.2025 10:56:05 CEST | Pressemelding
SV har sikret en forpliktelse fra regjeringen om å innføre et forbud mot handel og annen næringsvirksomhet med selskaper som bidrar til å opprettholde Israels ulovlige okkupasjon av palestinske områder. Dette kommer som resultat av budsjettforhandlingene.
Norsk Folkehjelp fordømmer Estlands beslutning om å trekke seg fra Minekonvensjonen5.6.2025 16:46:53 CEST | Pressemelding
Norsk Folkehjelp (NPA) fordømmer på det sterkeste den estiske nasjonalforsamlingens beslutning om å trekke seg fra Konvensjonen som forbyr antipersonellminer – en traktat som har reddet utallige liv siden den ble vedtatt i 1997.
Stortinget kan stanse investeringer i ulovlig okkupasjon3.6.2025 14:06:42 CEST | Pressemelding
Onsdag stemmer Stortinget over finanskomiteens innstilling til årets fondsmelding som ble lagt frem forrige uke. Til tross for økende press, inneholder innstillingen ingen tiltak for å hindre at oljefondet investerer i selskaper som medvirker til Israels ulovlige okkupasjon og krigsforbrytelser. Det reagerer sivilsamfunnet kraftig på.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom