Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp og LO: Volden mot sivile palestinere må fordømmes!

Del

Situasjonen i Palestina har tilspisset seg over flere uker og ligner nå full krig. Etter de uprovoserte angrepene på sivile palestinere i Al-Aqsa moskeen sist fredag har volden eskalert. Det siste døgnet er mer enn 24 palestinere drept, blant dem er ni barn.

– Den uforholdsmessige voldsbruken og maktovergrepene vi er vitne til nå kan ikke tolereres av det internasjonale samfunnet. Volden er en del av villet israelsk politikk for å fortsette den folkerettsstridige utvidelsen av ulovlige bosetninger på okkupert, palestinsk jord. Nå må Norge bruke sin plass i Sikkerhetsrådet til å stoppe krisen som utfolder seg, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Westhrin og LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

– For å få slutt på Israels systematiske marginalisering og undertrykking av sivile palestinere må det handling til, og det må skje nå. Uten en sterk og konkret reaksjon fra det internasjonale samfunn står vi i fare for at situasjonen fortsetter å eskalere, med massive tap av uskyldige sivile som resultat, avslutter Westhrin og Følsvik.

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom