Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Kampen mot ulikhet må tas på alvor av regjeringen

Del

I dag eier 0.5% av verdens befolkning nesten 40% av verdens rikdom. Dette reflekteres ikke i regjeringens utviklingspolitikk. Folk skal leve, ikke bare overleve.I vedtak på Norsk Folkehjelps Landsmøte krever Solidaritetsungdommen at målet om reduksjon av ulikhet prioriteres i den norske utviklingspolitikken og at regjeringen må utarbeide en strategi som skal bekjempe ulikhet.

Vedtaket som er gjort av landsmøtet i Norsk Folkehjelp inneholdt også punktene at:          

  • Den norske utviklingspolitikken skal fokusere mer på makt og ressursfordeling og sette det på dagsorden
  • Utviklingspolitikken støtter folks mulighet til å kjempe frem sine rettigheter, stå opp mot maktmisbruk, korrupsjon og skjev fordeling
  • Norske myndigheter tar ansvar for å arbeide for at strategiske naturressurser kommer folket til gode

For mer informasjon ta kontakt med styreleder i Norsk Folkehjelp Gerd Kristiansen 91564205

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

58 norske organisasjoner krever en slutt på blokaden av Gazastripen – stopp kollektiv avstraffelse nå!5.5.2020 08:00:00 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Forsvar Folkeretten og Ship to Gaza Norway har tatt initiativ til et opprop til støtte for det palestinske folket under Covid-19-utbruddet. Organisasjonene som er tilsluttet krever at Norge bruker sin innflytelse for å få blokaden av Gazastripen hevet. Blokaden er en kollektiv avstraffelse som bryter med folkeretten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom