Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp, Fortvilet liten hjelp å få for ofrene for orkanene ETA og IOTA i Mellom-Amerika

Del

Norsk Folkehjelps partnere i Honduras slår alarm. Hjelpen har ennå ikke kommet frem. Sykehusene er stengt fordi legene og sykepleierne sitter på hustakene og venter på at vannet skal synke, eller de er innlosjert på herberger og har mistet alt.

Nora Ramirez leder i CNTC Progreso
Nora Ramirez leder i CNTC Progreso

-Hva kan vi gjøre? Vi må bare vente til vannet synker. Mange steder står åkrene våre 3-4 meter under vann, og der vannet har gått ned kan det være metervis med gjørme. Alt av våre avlinger er borte, man kan ikke se det en gang. Man ser bare et hav, man ser ingenting. Folk sier at slik var det under orkanen Mitch også, sier Nora Ramirez leder i CNTC Progreso, en av Norsk Folkehjelps partnere i Honduras.

Det er unisone rop om mer internasjonal hjelp fra de hardt rammede landene i Mellom-Amerika.

I Honduras kan Norsk Folkehjelps partnere melde at det fortsatt er lokalsamfunn som ikke får  kommunisert med omverden. Folk sover på motorveien, i skoler, i kirker, grendehus og hjemme hos andre. Det er stort behov for mat, klær og utstyr. I Honduras stiller fortsatt ikke myndighetene opp. Distriktene Valle de Sula og Progreso er hardt rammet og 60% av inntektene i Honduras kommer fra disse områdene.

For mer informasjon ta kontakt med Latin Amerika regionaldirektør Per Ranestad tlf: 95268430 eller rådgiver Mona Wærnes tlf: 97 00 15 34

Norsk Folkehjelp har startet en innsamlingsaksjon for ofrene for orkanen Eta og Iotas ødeleggelser. Den finnes her: https://www.facebook.com/donate/374173970664563/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nora Ramirez leder i CNTC Progreso
Nora Ramirez leder i CNTC Progreso
Last ned bilde
Folk sitter på takene sine. Foto Norsk Folkehjelp
Folk sitter på takene sine. Foto Norsk Folkehjelp
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - bistand på 1% av BNI er bra- arbeidet mot covid-19 må ikke gå på bekostning av arbeidet med å styrke sivilsamfunnet.7.10.2020 13:44:35 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er fornøyd med å se at nivået på bistanden opprettholdes på 1% av BNI og utgjør 38,4 milliarder. Regjeringen viser at dette ikke er tiden for å kutte i internasjonal bistand. Kampen mot covid-19 er global og verdens land må stå sammen i den. Når flere andre land har kuttet i bistanden er Norges opprettholdelse av 1% et sterkt internasjonalt signal som vil bli lagt merke til.

Norsk Folkehjelp: Viktig å bekjempe hatkriminalitet - bra med nasjonalt kompetansesenter til støtte for alle politidistrikt7.10.2020 12:45:00 CESTPressemelding

Hatkriminalitet er et voksende problem som vi som samfunn må adressere. I dag er det bare Oslo politidistrikt som har en dedikert gruppe som jobber med hatkriminalitet. Det er derfor gledelig at regjeringen nå bevilger penger til et nasjonalt kompetansesenter som skal være til støtte for alle politidistrikt. Norsk Folkehjelp er også glade for øremerket tilskudd til forskning på feltet.

Norsk Folkehjelp: Bra med tiltak for bekjempelse av rasisme og diskriminering7.10.2020 12:35:29 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er glade for regjeringas satsing på en ny tilskuddsordning i arbeidet mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. Strukturelle forhold fører til at minoriteter systematisk kommer dårligere ut enn andre deler av befolkningen, dette må bekjempes. Norsk Folkehjelp håper derfor at bevilgningen for å øke mangfoldet i arbeidslivet kan bidra til faktiske endringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom