Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Fornøyd med at frivilligheten får øremerkede midler til å ta imot ukrainske flyktninger. 

Del

- Det er positivt at regjeringen ser den viktige rollen frivilligheten har i inkluderings- og integreringsarbeidet, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin i Norsk Folkehjelp.

I dag la regjeringen frem en budsjettproposisjon hvor de foreslo å øremerke 50 millioner til frivillige organisasjoner. 

- Kultur- og likestillingsministeren gir signaler om at søkeprosessen skal være rask og enkel for de frivillige organisasjonene. Den enorme responsen til å bidra er veldig positivt, og vi ønsker nye tiltak velkomne. Samtidig er det viktig å støtte arbeidet til frivillige organisasjoner som har et eksisterende apparat og lang erfaring på feltet, fortsetter Westhrin. 

Frivillige organisasjoner tilbyr viktige møteplasser for å en aktiv og meningsfull hverdag for flyktningene. Vi er derfor spent på hvordan søkeprosessen blir i praksis.  

- Flere av våre lokallag er allerede startet med inkluderingsaktiviteter, og over hele landet står våre frivillige klare til å ta imot flyktninger, avslutter Westhrin. 

For mer informasjon, ta kontakt med generalsekretær Henriette Killi Westrhrin på tlf: 90796835

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom