Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp er sterkt bekymret for den humanitære situasjonen i det nordøstlige Syria

Del

Norsk Folkehjelp er sterkt bekymret for den humanitære situasjonen i det nordøstlige Syria og fordømmer på det kraftigste det tyrkiske angrepet mot sivile mål. Norsk Folkehjelp oppfordrer norske myndigheter til å ta i bruk alle diplomatiske midler for å stoppe den tyrkiske aggresjonen.

Det tyrkiske militæret har siden i går kveld angrepet mål i det nordøstlige Syria. Lokale kilder melder at tyrkiske bakkestyrker også skal ha krysset grensen, men dette er fortsatt ikke bekreftet. Det meldes om sivile tap og vi er bekymret for lidelsene sivilbefolkningen utsettes for.

Grenseområdet mellom Tyrkia og Syria er tett befolket. Det bor nesten en halv million mennesker i et fem kilometer bredt område langs den syrisk-tyrkiske grensen. Av disse er 90 000 mennesker allerede på flukt fra andre steder i Syria. Når tett befolkede områder bombes vet vi at en svært stor andel av de skadde og drepte er sivile.

Angrepet gjør det også vanskelig for humanitære aktører å nå de rammede områdene med humanitær hjelp.

Norsk Folkehjelp deler utenriksministerens bekymring for sivilbefolkningens situasjon, men vil på det sterkeste oppfordre ministeren til å fordømme aggresjonen i klare ordelag. Norsk Folkehjelp krever stopp av norsk eksport av våpen og forsvarsmateriell til Tyrkia umiddelbart, og ber om at Norge innfører økonomiske sanksjoner mot Tyrkia inntil aggresjonen opphører. Norsk Folkehjelp ber norske myndigheter kreve av Tyrkia at humanitære aktører skal kunne operere trygt i området. 

Norsk Folkehjelp har siden 2012 hatt innsats i de områdene som nå er rammet av det tyrkiske angrepet. Med midler fra Det norske utenriksdepartementet yter Norsk Folkehjelp humanitær nødhjelp og er også involvert i mer langsiktige prosjekter. Sammen med våre lokale partnere hjelper vi de som er hardest rammet av konflikten med matvarehjelp og kontantstøtte.

Våre partnere på bakken jobber med distribusjon av mat og medisiner. Norsk Folkehjelp vil forsøke å trappe opp humanitær nødhjelp og bidra til beskyttelse av sivile. 

Norsk Folkehjelps seksjonsleder for Midtøsten Trude Falch kan kontaktes på 982 33 186

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom