Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Eksplosjonen i Beirut kan føre til en langvarig humanitær krise

Del

– Både de menneskelige og materielle skadene i Beirut er enorme. De siste rapportene forteller om at over 200 000 mennesker er hjemløse. Disse behøver mat, vann og husly og de vil antakelig ha behov for hjelp i lang tid framover, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Killi Westhrin.

– Norsk Folkehjelp gjør interne omrokkeringer når det gjelder innsats og ansatte som er på plass i Libanon og vi har satt i gang en humanitær innsamlingsaksjon. Det er mange som ønsker å bidra. Vi samarbeider med lokale organisasjoner i Libanon og flere av disse er i full gang med å mobilisere frivillige til ryddearbeid og nødhjelpsleveranser.

Norsk Folkehjelp frykter at dette blir en langvarig humanitær krise som vil ramme de mest sårbare i befolkningen hardest.

– Lokale hjelpeorganisasjoner melder om at det er behov for husly, mat, utstyr til ødelagte hjem som madrasser og tepper og medisiner. Mange står på gata med alt ødelagt, sier Norsk folkehjelps landdirektør i Libanon, Gudrun Bertinussen.

Libaneserne er allerede tynget ned av en økonomi på randen til kollaps, flyktningkrise og matmangel. Koronaepidemien har rammet landet hardt og helsevesenet er allerede overbelastet.

– Det er viktig at vi nå viser støtte til Libanon, for folk har ikke tillit til at myndighetene vil makte å hjelpe dem, advarer Bertinussen.

 – Håpløsheten forsterkes av at folk ikke stoler på sine egne myndigheters ledelse gjennom krisen og heller ikke i gjenoppbyggingen. Det trengs internasjonalt press for å bekjempe korrupsjonen og for å gjenopprette tilliten til regjering og byråkrati. Vi må tenkte kortsiktig og langsiktig på en gang når vi nå skal hjelpe Libanon, sier Bertinussen.

Nøkkelord

Kontakter

Henriette Killi WesthrinGeneralsekretær Norsk Folkehjelp

907 96 835

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom