Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - Viktig pris til matsikkerhet I en tid der sult og ulikheter øker

Del

Norsk Folkehjelp gratulerer WFP med en velfortjent fredspris som setter søkelyset på en problemstilling som dessverre fortsatt er veldig aktuell, og blitt ytterligere forsterket av Covid-19 krisen.

Matutdeling Sør Sudan. Foto: Magnus Flackè Norsk Folkehjelp
Matutdeling Sør Sudan. Foto: Magnus Flackè Norsk Folkehjelp

I en tid der tekniske fremskritt gjør oss i stand til å forutse matkriser og sultkatastrofer lang tid i forkant burde det ikke være mulig at antallet mennesker som dør av sult øker.Konflikt er ofte en driver av sult, og tilgang til mat brukes også ofte som et våpen i krig. Fortsatt investeres det alt for lite i forebygging av sult og nedskalering av konflikter, og de store pengene utløses først når en krise er et faktum og behovene langt overskrider tilgjengelige ressurser.

I Norsk Folkehjelp setter vi svært stor pris på det langvarige samarbeidet vi har hatt med WFP i Sør Sudan der nettopp arbeidet med å forhindre at mat brukes taktisk i borgerkrigen har stått sentralt.

Det er ikke tilfeldig hvem som rammes av sult. Sult feil- og underernæring rammer områder og mennesker som er oversett og underprioritert, og henger tett sammen med økende ulikhet og ressurskonflikter.

WFPs tilstedeværelse og logistiske kapasitet er ekstremt viktig når krisen rammer. Samtidig må det alltid parallelt jobbes med årsakene bak en krise og sikre at en humanitær respons knyttes til en mer langsiktig plan for matsikkerhet som inkluderer politisk vilje til fordeling og fred.

 For mer informasjon ta kontakt med Gry Ballestad Leder Utvikling og humanitært samarbeid på telefon: 90 80 65 43 eller mail: GryBal203@npaid.org

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matutdeling Sør Sudan. Foto: Magnus Flackè Norsk Folkehjelp
Matutdeling Sør Sudan. Foto: Magnus Flackè Norsk Folkehjelp
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - bistand på 1% av BNI er bra- arbeidet mot covid-19 må ikke gå på bekostning av arbeidet med å styrke sivilsamfunnet.7.10.2020 13:44:35 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er fornøyd med å se at nivået på bistanden opprettholdes på 1% av BNI og utgjør 38,4 milliarder. Regjeringen viser at dette ikke er tiden for å kutte i internasjonal bistand. Kampen mot covid-19 er global og verdens land må stå sammen i den. Når flere andre land har kuttet i bistanden er Norges opprettholdelse av 1% et sterkt internasjonalt signal som vil bli lagt merke til.

Norsk Folkehjelp: Viktig å bekjempe hatkriminalitet - bra med nasjonalt kompetansesenter til støtte for alle politidistrikt7.10.2020 12:45:00 CESTPressemelding

Hatkriminalitet er et voksende problem som vi som samfunn må adressere. I dag er det bare Oslo politidistrikt som har en dedikert gruppe som jobber med hatkriminalitet. Det er derfor gledelig at regjeringen nå bevilger penger til et nasjonalt kompetansesenter som skal være til støtte for alle politidistrikt. Norsk Folkehjelp er også glade for øremerket tilskudd til forskning på feltet.

Norsk Folkehjelp: Bra med tiltak for bekjempelse av rasisme og diskriminering7.10.2020 12:35:29 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er glade for regjeringas satsing på en ny tilskuddsordning i arbeidet mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. Strukturelle forhold fører til at minoriteter systematisk kommer dårligere ut enn andre deler av befolkningen, dette må bekjempes. Norsk Folkehjelp håper derfor at bevilgningen for å øke mangfoldet i arbeidslivet kan bidra til faktiske endringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom