Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - krav til norske myndigheter på klima

Del

Norsk Folkehjelp mener at norske myndigheter bør føre en offensiv og ambisiøs klimapolitikk, nasjonalt og internasjonalt. At norsk redningsmannskap får økt støtte til tilpasning som følge av klimaendringene. At det arbeides internasjonalt for å sikre rettighetene til mennesker som blir tvunget på flukt som følge av klimaendringene, og at norske myndigheter øker støtten i bistandsbudsjettet til sivilsamfunnsorganisasjoner som kjemper mot konsekvensene av klimaendringer

Klimaendringene er menneskeskapte, og vi må jobbe kollektivt for å reversere konsekvensene. Utfordringene dette fører med seg er store, men det er også kraften av mennesker som jobber sammen.

Klimaendringene bidrar til å øke den globale urettferdigheten. Industrialiserte land bærer et særskilt ansvar for de menneskeskapte klimaendringene, fordi de står for høyest andel av verdens klimagassutslipp.

Norsk Folkehjelp har en politisk tilnærming til utvikling. Det avgjørende spørsmålet omhandler hvordan ressurser kontrolleres og fordeles. Det er derfor viktig for våre utviklingssamarbeid, at vi samtidig som vi støtter grupper som er undertrykket til å styrke sin makt, arbeider for å redusere konsekvensene klimaendringene har på verdens ressurser.

De menneskeskapte klimaendringene fører til mer ekstremvær, dette gjør klima til en særlig viktig kampsak for Norsk Folkehjelp. I Norsk Folkehjelp har vi 2000 frivillige redningsmannskaper i beredskap som erfarer at liv og helse i økende grad settes i fare, som følge av blant annet flom, skogbrann og økt skredfare.

24 millioner mennesker har allerede mistet hjemmene sine som følge av klimaendringene, og det er anslått at tallet på flyktninger vil øke fra dagens 65 millioner til 250 millioner frem mot 2050. Arbeidet for å redusere konsekvensene av klimaendringene er viktig for å forhindre en enorm fremtidig flyktningkrise.

Det er vårt ansvar å ta vare på planeten for fremtidige generasjoner - og det haster. Vi skal støtte våre samarbeidspartnere i deres arbeid for å forebygge og tilpasse seg klimaendringer, samtidig som vi oppfordrer den norske regjeringen til å føre en offensiv og ambisiøs klimapolitikk.

Norsk Folkehjelp må ha kritisk blikk på egen aktivitet og vurdere om det er mulig å gjennomføre tiltak for redusere egne klimagassutslipp.

For mer informasjon, ta kontakt med styreleder i Norsk Folkehjelp Gerd Kristiansen på telefon 91564205

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

58 norske organisasjoner krever en slutt på blokaden av Gazastripen – stopp kollektiv avstraffelse nå!5.5.2020 08:00:00 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet, Forsvar Folkeretten og Ship to Gaza Norway har tatt initiativ til et opprop til støtte for det palestinske folket under Covid-19-utbruddet. Organisasjonene som er tilsluttet krever at Norge bruker sin innflytelse for å få blokaden av Gazastripen hevet. Blokaden er en kollektiv avstraffelse som bryter med folkeretten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom