Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: - En enormt viktig beslutning til støtte for folkeretten og menneskerettigheter

Del

Norsk Folkehjelp berømmer KLPs beslutning om å ekskludere selskaper med tilknytning til israelske bosettinger.

- Dette er fantastiske nyheter og en enormt viktig beslutning til støtte for folkeretten og menneskerettigheter, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin i Norsk Folkehjelp.

Bakgrunnen for beslutningen er vurderinger gjort etter at FNs høykommissær for menneskerettigheter offentliggjorde en liste over selskaper med virksomhet knyttet til de israelske bosetningene i okkuperte palestinske områder.

Eksklusjonene omfatter selskaper innen bank, bygg og anlegg, infrastruktur og telekommunikasjon på Vestbredden. KLP har solgt aksjer og obligasjoner i disse selskapene til en verdi av 275 millioner norske kroner.

- Internasjonale standarder for næringsliv og menneskerettigheter krever en forhøyet grad av aktsomhet i konfliktområder, og med dette viser KLP at de tar dette på alvor, sier Westhrin.

Norsk Folkehjelp har en pågående kampanje sammen med Fagforbundet hvor folk kan sjekke om deres egne banker investerer i selskaper som bidrar til okkupasjonen. Norsk Folkehjelp og Fagforbundet har dessuten gjort en gjennomgang av beholdningene til Statens Pensjonskasse Utland (Oljefondet). Den viste at fondet investerer i 64 selskaper som tjener på, og dermed støtter opp om, den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina. I ettertid har Oljefondet trukket seg ut av to selskaper med bånd til okkupasjonen, men det er langt igjen.

- Det gjenstår å se hva andre finansinstitusjoner vil gjøre nå. Oljefondet har vært mer tilbakeholdne og bør kunne følge KLPs prinsippfaste beslutning, avslutter Westhrin.

Nøkkelord

Kontakter

Henriette Killi WesthrinGeneralsekretær Norsk Folkehjelp

Tel:907 96 835

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Tre av fire nordmenn ønsker å utsette sin tredje dose COVID19-vaksine i et halvt år for å få vaksinert flere i fattige land.10.9.2021 06:00:00 CEST | Pressemelding

Det viser en undersøkelse gjennomført av Mindshare og Respons Analyse for Norsk Folkehjelp. –Dette viser at nordmenn er opptatte av global rettferdig fordeling. Norge lovte å dele 5 millioner vaksiner i juni, tre måneder senere er bare 10% av det delt, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær, Henriette Westhrin.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom