Story House Egmont

Norsk Donald-julehefte på tre samiske språk!

Del

Det norske teamet Arild Midthun, Knut Nærum og Tormod Løkling har i mange år hatt suksess med et helt eget Donald-julehefte, og i år blir dette mulig å lese på både nord-samisk, sør-samisk og lule-samisk.

Norsk Donalds julehefte kommer på tre samiske språk i tillegg til norsk!
Norsk Donalds julehefte kommer på tre samiske språk i tillegg til norsk!

– Et språk trenger alle slags tekster for å være levende. Fra salmer til «alle barna»-vitser. Vi er stolte og glade over at også Tjalle Tjåatsele kan få være en del av samiske barns språkhverdag, sier oversetter av det sør-samiske Donald-juleheftet, Anja Labj. 

Dette er tredje gangen Egmont utgir en Disney-publikasjon på de tre samiske språkene. Tidligere har en Frost-barnebok vært oversatt, samt en Donald-historie der gjengen fra Andeby besøkte Alta. Utgivelsene er i samarbeid med Trøndelag fylkesbibliotek. Sistnevnte har jobbet med barnebokoversettelser til samiske språk i sju år. Noe som har resultert i 130 bokutgivelser. 

 Et universelt språk 
– Donalds julehefter skal være moro lesning i høytiden for alle barn i Norge, og da er det veldig gledelig at vi kan tilby ett av dem som lesning til barn med samisk som morsmål, sier redaktør i Egmont Tonje Tornes.

– Vi vil at dette juleheftet skal bli lest av hele Norge, sier den ene manusforfatteren Knut Nærum.

Sammen med Tormod Løkling har han skrevet historien «Tidsreisetyven». Historien handler om at historiske skatter begynner å forsvinne fra onkel Skrues troférom. Donald og frøken Vable skjønner at en skurk reiser tilbake i tiden og stjeler skattene før Skrue får tak i dem. Ved hjelp av Petter Smart, kaster de seg ut i en halsbrekkende jakt på tidsreisetyven. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norsk Donalds julehefte kommer på tre samiske språk i tillegg til norsk!
Norsk Donalds julehefte kommer på tre samiske språk i tillegg til norsk!
Last ned bilde
Slik ser den norske versjonen av dette juleheftet ut. Kommer i salg fra og med 12 november
Slik ser den norske versjonen av dette juleheftet ut. Kommer i salg fra og med 12 november
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

Dennis Vareide debuterer som brettspillutvikler!30.11.2021 10:28:11 CET | Pressemelding

Dennis Vareide (31) debuterer som brettspillutvikler. Dennis Vareide satte «Youtube» på det norske kartet og regnes i dag som Norges største Norsktalende Youtuber med millioner av visninger hver eneste måned. I høst har vi sett han utfordres i fargerike kostymer på parketten i beste sendetid og godt plassert i sofaen hos TV2. Nå utvider han eget repertoar med et egenutviklet Brettspill sammen med Egmont.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom