Norges Bryteforbund

Norsk-dansk brytesamarbeid

Del
Norges Bryteforbund (NBF) er enig med det danske bryteforbundet om et samarbeid som sikrer ny midlertidig landslagssjef og sportssjef.

Nå får den danske sportssjefen Thor Hyllegaard og landslagstrener Szymon Kogut ansvaret for det norske herrelandslaget og vil samarbeide med Olympiatoppen om det sportslige opplegget i første omgang fram til EM i april. I tillegg har Norges Bryteforbund ansatt Pål-Eirik Gundersen som assistenttrener. Han starter 1. februar. Stig-André Berge er med videre og får ansvaret for ungdom og juniorutøverne.

Norges Bryteforbund jobber samtidig med en ny langsiktig løsning og vil rekruttere en ny landslagstrener med base i Oslo i løpet av våren.

For ytterligere spørsmål - Generalsekretær Morten Sandnæs (416 66 651).

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.