Norne Securities

Norne Project Finance tilrettelegger en portefølje med 36 handelseiendommer for Slate Asset Management

Del

Slate Asset Management («Slate») har kjøpt en portefølje med 36 handelseiendommer som er tilrettelagt av Norne Project Finance («Norne»). Selger av porteføljen er MTB Gruppen («MTB»). Porteføljen har en brutto eiendomsverdi på ca. NOK 1,6 mrd og styrker Slate sin posisjon som eier av handelseiendommer i det norske markedet.

Porteføljens to hovedleietakere er Reitan-konsernet og Coop Norge.

«Denne transaksjonen bekrefter vår posisjon i et av Europas sterkest og mest stabile markeder. Slate akselererer veksten sin i Norden ved å kjøpe en høykvalitets portefølje med noen av markedets beste leietagere», sier Brady Welch, grunnlegger av Slate Asset Management.

Porteføljen består av eiendommer med lokasjoner godt fordelt utover Norge med gode beliggenheter. De 36 eiendommer har alle veldig solide leietakere innen norsk dagligvare. Slate vil videreutvikle eiendommene i samarbeid med sine leietakere.

«Det er klart at etter så mange år er det vemodig å selge en så flott portefølje av eiendommer, men for oss var tiden riktig og prisen fornuftig. Vi har et veldig godt inntrykk av Slate og er overbevist om at de vil videreutvikle eiendommene på en god måte» sier Morten Chr. Egge, Styreleder i MTB Gruppen.

Norne Project Finance er en del av Norne Securities AS og har tilrettelagt prosjektet. Slate er eneste investor i det nye eierselskapet. «Dette har vært et godt prosjekt og en god prosess, hvor samarbeidsviljen mellom partene har vært veldig god fra starten» sier Jørgen Falch-Monsen leder for Norne Project Finance.    

Rådgivere for kjøper har vært Norne Securities AS, Schjødt, CMS Kluge, Union, BER og KPMG. For selger har Garmann, Mitchell & Co vært rådgiver. Transaksjonen ble gjennomført 31 mars, 2022.

Slate Asset Management: 
Slate Asset Management er en global alternativ investeringsplattform for eiendom. Slate har et fundamentalt fokus på å skape langsiktig avkasting for sine investorer og partnere. Slates plattform har et variert utvalg av muligheter innen eiendoms -og infrastrukturinvesteringer. Dette inkluderer opportunistiske-, «value add»-, «core plus»-, og gjeldsinvesteringer. Slate har et dedikert team med lang erfaring og en betydelig fleksibilitet, som muligjør at selskapet kan handle på et stort spekter av attraktive investeringsmuligheter.
Se mer på slateam.com .

Media kontakt:
Karolina Kmiecik: Karolina@slateam.com


MTB Gruppen:
MTB gruppen ble etablert i 2001. Selskapet ble etablert som et samarbeid mellom Morten Christoffer Egge, Tom Rune Pedersen og Bjarne Johan Øen, med en eierstruktur på 1/3 hver i selskapet. Dette selskapet har over lenge tid bygget seg opp til å ha over 100 000 kvm eiendom, fordelt over hele landet. MTB gruppen satser på store, seriøse leietakere med lav motpartsrisiko og god forutsigbarhet.

Media kontakt:
Morten Chr Egge: morten@mtbgruppen.no


Norne Project Finance / Norne Securities:
- Norne Securities AS er et norsk verdipapirforetak med hovedkontor i Bergen. Selskapet tilbyr tjenester innen verdipapirhandel, analyse og finansiell rådgiving.
- Norne Project Finance tilbyr formuende privatpersoner, private investeringsselskaper samt institusjoner deltakelse i prosjekter med direkteeksponering mot konkrete eiendommer.
Se mer på Norne.no

Media kontakt:
Katherine Sandven ks@norne.no     

Kontakter

Jørgen Falch Monsen, Norne Securities
jfm@norne.no
Tlf. 97 68 98 14

Morten Christoffer Egge, MTB gruppen
morten.egge@broadpark.no

Bilder

Om Norne Securities

Norne Securities
Norne Securities
Postboks 7801
5020 Bergen

55 55 91 30https://norne.no/

Følg pressemeldinger fra Norne Securities

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norne Securities på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norne Securities