Norgesmestrene i NM i frukt og grønt dagligvare er kåret
Ferske tall viser at andelen nordmenn som spiser de anbefalte «5 om dagen», har gått betraktelig ned og er nå på 18,2%. Dette er det laveste nivået siden målingen startet i 2017 (1).
– Mye av nedgangen kan forklares av at mange opplever at økonomien er blitt langt mer utfordrende. Når kundene kommer inn i butikken trenger de gjerne enda mer hjelp enn før til å velge mer frukt og grønt i handlekurven, forteller prosjektlederen og fortsetter;
– Vinnerne i dette norgesmesterskapet er landets beste på å promotere frukt og grønt, og vi både håper og tror at både vinnere av butikkprisene og av ambassadørprisen vil være til inspirasjon for andre butikker og ansatte i kjedene.
Ny pris for norske fryseprodukter og for ferskbearbeidede produkter
Prosjektlederen forteller at frukt og grønt er godt for helsen uansett hvilken form det kommer i, og at både fryste produkter og ferskbearbeidede produkter kan være en del av løsningen i en hektisk hverdag for mange.
– Norske fryseprodukter kan også være en måte å forlenge den norske sesongen på, vi synes derfor det var på sin plass å gi en ekstra honnør til den butikken som hadde det beste utvalget av norske fryseprodukter og til den butikken som hadde det beste utvalget av ferskbearbeidede produkter, sier Bogstrand Sagen.
Årets vinner i kategorien «Beste 5 om dagen nettbutikk»
Det er andre gang nettbutikker er med i konkurransen og i år var tre kandidater med i denne kategorien, Oda.no, Meny.no, samt Engrosnett.no som leverer i Bergensområdet. Meny.no beholder sin kåring som norgesmester fra fjoråret og vinner også årets pris som kundene vurderer som den som er best i kategorien frukt og grønt.
Årets vinner(e) i kategorien «Beste 5 om dagen Ambassadør»:
I år ble det en delt 1.plass til Monica Olsen fra Spar Kjelsås og Marius Zetterberg Hansen fra Extra Sunndalsøra.
– Begge vinnerne har mye til felles og også noen spennende, ulike forutsetninger for den kjempesuksessen de har. De har et brennende engasjement, er fremoverlente og gjør så godt de kan for å øke salget av frukt og grønt og både blir, og bør brukes som forbilder og læremestre for kjedene internt, oppfordrer juryformann Erik Fagerlid.
Årets topp-plasseringer
“Beste 5 om dagen kjede”: Rema 1000
“Beste 5 om dagen nettbutikk”: Meny.no
«Beste 5 om dagen butikk over 1000m²”:
- 1. plass: Coop Mega Vindern
- 2. plass: Coop Obs Mariero
- 3.plass: Meny Colosseum
“Beste 5 om dagen butikk under 999 m²”:
- 1.plass: Extra Torsby
- 2. plass: Bunnpris og Gourmet Tyholt
- 3. plass: Kiwi Briskeby
“Beste 5 om dagen aktør - kategori norske fryseprodukter”: Coop Obs Mariero
“Beste 5 om dagen aktør - kategori ferskbearbeidet”: Extra Torsby
Heder, ære og premier til vinnerne ble utdelt av representanter fra juryen, på et arrangement i Oslo 20.oktober.
Les mer om konkurransekriteriene her:NM i frukt og grønt dagligvare 2022 | FRUKT.no
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom