Norges Fotballforbund

Norges tropp til Algarve Cup

Del

Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut 23 spillere til Algarve Cup i starten av mars. En debutant har fått plass i troppen.

I starten av mars reiser fotballjentene til Algarve Cup, der målet er å forsvare fjorårets tittel i samme turnering. Fredag tok landslagssjef Martin Sjögren ut troppen, der det blant annet ble plass til en debutant: 21 år gamle Emilie Woldvik fra LSK Kvinner. 

- Emilie Woldvik er eneste helt nye i troppen denne gangen. Hun har gjort det bra over lengre tid for både LSK og U23-landslaget, og vi synes det var en fin mulighet til å se henne hos oss. Hun er en offensiv back, som kan spille både høyre og venstre, og ut i fra vår spillestil kan hun ha en fin mulighet til å passe bra inn, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Jensen og Sønstevold tilbake

Selv om Woldvik er den eneste helt nye, er også Synne Jensen og Anja Sønstevold tilbake etter en periode utenfor troppen. 

- De er tilbake på grunn av prestasjonene i klubblagene. Synne var toppscorer i Røa og har også begynt bra i Vålerenga nå. Anja har vært god for LSK i forskjellige posisjoner. Begge har vært inne tidligere og det skal bli interessant å se dem igjen, fortsetter landslagssjefen. 

Vil forsvare tittelen

Nå ser han frem til å samle troppene igjen. 

- Det er ganske lenge siden vi har sett hverandre nå, siden det ikke var januar-samling i år. Forrige gang var i Stavanger i november. Det er uvanlig lenge for oss, så med et så langt opphold blir det litt "back to basic", sier landslagssjef Martin Sjögren.

Norge møter Danmark i første kamp 4. mars. Resultatet i den kampen avgjør hvem som venter i de to kommende oppgjørene, men det blir enten Sverige eller Tyskland i kamp to. Den første kampen er en kvartfinale, der vinneren går semifinale i A-sluttspill og taperen til semifinale i B-sluttspill.

- Vi vet at vi kommer til å få bra motstand uansett. Det blir spennende. Vi er regjerende mester i Algarve Cup og det tar vi med oss inn her. Vi skal gjøre alt vi kan for å forsvare den. Selv om det blir rotasjoner og vi ønsker å se mange av spillerne i aksjon, er det fortsatt sånn at vi skal gjøre alt for å vinne.

I april starter EM-kvalifiseringen igjen med kamp mot Wales borte.

- Algarve Cup blir en fin oppkjøring inn mot den kampen. Det skal bli utrolig godt å komme i gang igjen nå, avslutter Sjögren. 

Her er Norges tropp: 

Cecilie Fiskrestrand - Brighton
Oda Maria Bogstad - Sandviken
Aurora Mikalsen - Mancester United
Ingrid Moe Wold - Madrid CFF
Synne Skinnes Hansen - Linköping
Tuva Hansen - Klepp
Maren Mjelde - Chelsea
Maria Thorisdottir - Chelsea
Stine Hovland - Milan
Emilie Woldvik - LSK Kvinner
Kristine Minde - Wolfsburg
Anja Sønstevold - LSK Kvinner
Vilde Bøe Risa - Koppabergs/Gøteborg
Frida Maanum - Linköping
Ingrid Syrstad Engen - Wolfsburg
Rikke Nygard - Arna-Bjørnar
Amalie Eikeland - Reading
Karina Sævik - Paris Saint-Germain
Guro Reiten - Chelsea
Elise Thorsnes - Canberra
Caroline Graham Hansen - Barcelona
Synne Jensen - Vålerenga
Lisa-Marie Utland - Reading

Bilder

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg saker fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Fotballforbund

Toppfotballen i Norges stoppes i første omgang til 15. april12.3.2020 13:01:52 CETPressemelding

All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars. Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai (topp og bredde). Norges Fotballforbund er i tett dialog med myndighetene og vil sammen med Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen følge utviklingen tett fremover. Ytterligere tiltak og utsettelser kan ikke utelukkes under gjeldende situasjon. Målet er fortsatt at både serier og norgesmesterskap skal gjennomføres. Hvordan må en komme tilbake til senere. Fotballen er en viktig samfunnsaktør og er sitt ansvar bevisst. Hensynet til liv og helse er altoverskyggende. For ytterligere informasjon, kontakt: Toppfotball Kvinner: Hege Jørgensen, tlf 988 72 835 Norsk Toppfotball: Leif Øverl

Invitasjon til pressetreff med president og generalsekretær25.2.2020 13:47:37 CETPressemelding

Norges Fotballforbund inviterer til pressetreff med fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt. Agenda er saker som har vært oppe til behandling i forbundsstyret. Tid: Onsdag 26. februar kl 13.00 Sted: Colosseum, Ullevaal Stadion Agenda: Fotballtinget 2020 Forslag til NFFs strategiplan 2020-2023 Pressetreffet holdes i etterkant av onsdagens lunsjmøte om forebygging og håndtering av vold og trusler i fotballen, som foregår fra kl 11-13. Her vil blant andre fotballpresident Terje Svendsen, idrettspresident Berit Kjøll og politiinspektør Rune Solberg Swahn holde innlegg.

Invitasjon til lunsjmøte om forebygging og håndtering av vold og trusler i fotballen20.2.2020 16:25:13 CETPressemelding

Fotballen skal være et trygt og godt sted å være. Det er utgangspunktet for arbeidet med forebygging og håndtering av episoder med vold. Etter flere saker i media om voldsutfordringene i fotballen erkjenner NFF at vi ikke har vært godt nok kjent med omfanget, og ikke bevisst nok på forholdet mellom selvdømmeordningen og rettssamfunnets rolle, samt ulikheten i saksbehandling og sanksjoner i kretsene. Høsten 2019 igangsatte derfor NFF et arbeid for å kartlegge omfanget, vurdere fotballens behandling av saker og hvordan vi kan styrke arbeidet med forebyggende tiltak. NFF inviterer klubber, kretser, særforbund og media til et lunsjmøte der vi presenterer dette arbeidet. Vi har også invitert andre viktige aktører til å dele sine erfaringer og tanker rundt håndtering og forebygging av voldshendelser. Dato: Onsdag 26. februar Sted: Colosseum, Ullevaal Stadion (Sognsveien 75 J) 11.00 Enkel lunsj: Servering av baguetter/wraps, drikke og kaffe 11.30 Presentasjon av NFFs arbeid for å håndtere og

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom