SINTEF

Norges ledende rolle i fremtidens autonome skipsfart

Del

Er fremtidens skipsfart førerløs? 30. november arrangerer Transportkommisjonen i EU og Norsk Forum for Autonome Skip konferansen «International Ship Autonomy and Sustainability Summit». Dette er en konferanse der fremstående norske og internasjonale aktører skal fortelle om sitt arbeid og sine visjoner for fremtidens autonome og ubemannede skip.

Foto: Kongsberg/Yara
Foto: Kongsberg/Yara

En grønnere sjøtransport

Skip er blodet i verdenshandelen. Hele 90 prosent av internasjonal handel foregår via skip, og i Norge er det den nest største næringen etter olje- og gass. Autonome skip blir et viktig bidrag for å bygge fremtidens utslippsfrie transportsystemer. Elektrisk drift gjør skipene helt stillegående uten støv og støy fra vei. Verdens første autonome containerskip har allerede blitt levert for bruk i Norge. Skipet heter Yara Birkeland og er et eksempel på den revolusjonen som autonome skip kan utgjøre i transportsektoren. Den virkelig store gevinsten får vi når slike autonome skip kan bli masseprodusert og bidra til å redusere klimapåvirkningen globalt.

Norge er helt i tet

EU-kommisjonen ser spesielt til Norge og vår ledende kompetanse på autonome skip. En rekke norske navn står derfor på programmet til konferansen 30. november: samferdselsminister Knut Arild Hareide, Ketil Solvik-Olsen fra Hydrolift, Ørnulf Jan Rødseth fra SINTEF Ocean, og flere. Deltakere inkluderer også ledende beslutningstagere og forskere fra Asia og Europa.

Dere inviteres til å delta på hele eller deler av den digitale konferansen. Dette er en god anledning til å høre om teknologi som dramatisk kan endre skipsfarten slik vi kjenner den i dag, og hvilken posisjon Norge har i dette. Program for konferansen ligger ved påmeldingslenken.

Når: 30. november

Tidspunkt: 09.30-17.15

Lenke til påmelding: https://www.autonomysummit2.com/

Lyst til å høre mer om Norge sin rolle i utviklingen av autonome og førerløse skip, eller skrive om aktuelle prosjekter?

 

Kontakt gjerne:

Seniorforsker i SINTEF Ocean, Ørnulf Jan Rødseth.

Tlf: +47 930 94 401

E-post: OrnulfJan.Rodseth@sintef.no

Nøkkelord

Kontakter

OrnulfJan.Rodseth@sintef.no

Bilder

Foto: Kongsberg/Yara
Foto: Kongsberg/Yara
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom