Dyrevernalliansen

Norges første egg med Dyrevernmerket

Del

Fra og med 22. februar vil egg med Dyrevernmerket være tilgjengelig i norske butikker. – Vi er stolte og glade over å endelig sertifisere egg med Dyrevernmerket. Merkeordningen skal komme både bønder, forbrukere og dyr til gode, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Fersk Dyrevernmerket eggprodusent Kåre Johnny Berg og leder for Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik i fjøset til Berg. Foto: Ihne Pedersen
Fersk Dyrevernmerket eggprodusent Kåre Johnny Berg og leder for Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik i fjøset til Berg. Foto: Ihne Pedersen

Norske forbrukere er opptatt av dyrevelferd. Merkeordningen Dyrevernmerket gjør det mulig for forbrukere å velge animalske produkter med garantert bedre dyrevelferd. Det er tre eggprodusenter som nå oppfyller kravene for Dyrevernmerket. Alle de tre bøndene leverer til Kolonihagen.

Eggbonde Kåre Johnny Berg, forteller at god dyrevelferd alltid har stått i fokus på gården. Allerede i 1996 valgte de å slippe hønene ut av burene, selv om Prior sa at de ikke trengte egg fra frittgående høner. To år senere la de om til økologisk produksjon, og ga samtidig hønene bedre plass til å utfolde seg.

– Vi er veldig glade for å nå satse ytterligere på dyrevelferd, og få Dyrevernmerket på eggene. I vår store vinterhage får hønene tilgang til høy og gulrøtter, samt at vi gir dem hele korn i strøet. I henhold til Dyrevernmerket er vinterhagen nå utstyrt med vaglepinner og egne strøbad, sier Kåre Johnny Berg.

I Dyrevernmerket er det strengere krav til dyrevelferd enn det som er vanlig praksis. Blant annet er det krav om løsdrift med aviar, og et minimum av miljøberikelser jevnt fordelt både i hønsehuset og i vinterhagen.

– Dyrevernmerket skal sikre et bedre liv for høna. Den skal ha bedre plass, frihet til å gå ut, mer naturlig mat, og større mulighet til lek og utforskning. Det er også krav om bedre kontroll av inneklimaet, forteller Kleveland.

Om Dyrevernmerket
Norges eneste matmerke for bedre dyrevelferd.
Kriterier som er utarbeidet av Dyrevernalliansens fagmedarbeidere; veterinærer, biologer og sivilagronomer.
Inspektører fra et uavhengig sertifiseringsselskap sjekker at kravene blir oppfylt.
Dyrevernmerket har i tillegg til egg, kriterier for kylling, gris og storfe.

Kontakter

Bilder

Fersk Dyrevernmerket eggprodusent Kåre Johnny Berg og leder for Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik i fjøset til Berg. Foto: Ihne Pedersen
Fersk Dyrevernmerket eggprodusent Kåre Johnny Berg og leder for Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik i fjøset til Berg. Foto: Ihne Pedersen
Last ned bilde

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, fiskeoppdrett, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Feigt av regjeringen å droppe redusert kjøttkonsum8.1.2021 13:16:15 CET | Pressemelding

Klimakur viser at redusert konsum av kjøtt er et billig og svært effektivt tiltak for å få ned utslipp, og i tillegg har det positiv betydning for dyrevelferd og helse. Likevel vil ikke regjeringen gå inn for å redusere kjøttforbruket i den nye klimaplanen. – Feigt og tannløst av regjeringen å droppe moderat redusert kjøttkonsum bare for å unngå bråk med landbruksorganisasjonene, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom