Sbanken ASA

Norges beste på digitale innovasjoner

Del

Norsk Innovasjonsindeks 2020 kårer Sbanken, Netflix og HBO som vinnere innen digitale innovasjoner. Sbanken er på samme tid ett av få selskaper som havner på topp ti-listen i samtlige innovasjonskategorier.

Hvert år siden 2015 har Norges Handelshøyskole (NHH) tatt for seg å måle hvordan kunder opplever norske selskapers innovasjonsevne knyttet til sitt kommersielle, sosiale og digitale arbeid. Resultatene publiserer i form av Norsk Innovasjonsindeks (NII).

Årets måling er den fjerde målingen på rad hvor Sbanken måles som best i finansbransjen og den første hvor banken havner på topp i kategorien digital innovasjon. Resultatene føyer seg inn i en lang rekke topplasseringer i målinger på kundetilfredshet, innovasjon og merkevare som Sbanken har vunnet.

- Dette er en stor anerkjennelse til alle mine dyktige kollegaer som hver dag jobber alt de kan med å skape verdens beste kundeopplevelser. Selvsagt oppleves det som ekstra gøy at vi i koronaåret 2020 scorer bedre enn noensinne før, for året har på ingen måte vært enkelt, sier daglig leder i Sbanken Øyvind Thomassen.

- Sbanken er en bjelleku i innovasjonskontekst
En av hjernene bak Norsk Innovasjonsindeks er NHH-professor Tor W. Andreassen. Han sier at indeksen i år har gått fra å inneholde to måleparametere til tre, og at Sbanken er ett av få selskap som havner på topp ti-listen i samtlige:

-  Selskapene som havner på topp i Norsk Innovasjonsindeks er banebrytende, kreative og kundevennlige. I innovasjonskontekst er Sbanken en bjelleku, som siden første stund har truffet på det kundene etterspør. I koronatiden har Sbanken gjort det enda sterkere enn før, både fordi de er en digitalbank under en tid med lockdown grunnet koronaviruset og fordi de lanserer stadig flere grønne og miljøvennlige løsninger for sine kunder, sier Andreassen.

25 prosent markedsandel på fondskjøp
Sbanken har gjennom flere år jobbet metodisk og etterrettelig med å gjøre smarte valg enkle for alle kunder. Samlet sett er det slike handlinger over tid som Sbanken-sjefen mener at kundene setter pris på og anerkjenner:

- Bare i 2020 har vi lansert en revolusjonerende fondsprismodell på en plattform for sparing med de beste forvalterne fra inn- og utland. Vi har også lagt til rette for mer etisk sparing gjennom lavkarbonmerking av fond. Samlet sett gjør dette at Sbanken-kunder nå investerer hele 9 av 10 kroner i positivt merkede fond og at hele 25 prosent av all nettofondskjøp var hos Sbanken. Dette vitner om at miljøbevisste valg fra oss treffer godt hos kunder som selv er bevisste i sine valg, sier Thomassen, og legger til:

- Videre har vi forbedret vår nettbank og app, hjulpet kunder i en vanskelig økonomisk tid og tilbydd relevant innhold og løsninger når det faktisk har vært behov og ønske i markedet for dette.

Sbankens plasseringer i Norsk Innovasjonsindeks 2020:

Digitale innovasjoner:                   1. plass

Sosiale innovasjoner:                   7. plass

Kommersielle innovasjoner:         4. plass

Les mer:https://www.nhh.no/norsk-innovasjonsindeks/

Kontakter

Bilder

Om Sbanken ASA

Sbanken ASA
Sbanken ASA
Postboks 7077
5020 Bergen

55 26 00 00https://www.sbanken.no

Sbanken er norske kunders favorittbank. Hver dag utfordrer og innoverer banken på vegne av alle norske bankkunder, og nøler ikke med å ta en kamp. Banken er heldigital, uten filialer og holder til i Bergen. Sbanken tilbyr et stort utvalg av finansielle produkter og tjenester til enkeltpersoner, husstander og småbedrifter, og har i dag over 465 000 kunder og cirka 375 medarbeidere. Sbanken inspirerer til smarte økonomiske valg for fremtiden og bankens verdier er: Åpen, Enkel, Skvær og Vennlig Rebell. Per 31. desember 2019 hadde Sbanken en forvaltningskapital på 93,0 milliarder kroner.

For mer informasjon, se sbanken.no/ir.

Følg pressemeldinger fra Sbanken ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sbanken ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sbanken ASA

Sbankens Q1-resultater kjennetegnet av lave tap og overkapitalisering11.5.2021 07:03:50 CEST | Pressemelding

Sbanken fikk et resultat før skatt på 242,9 millioner kroner i første kvartal 2021, sammenlignet med 239,0 millioner kroner i første kvartal 2020. Netto renteinntekter ble redusert med 45,9 millioner kroner, mens netto provisjonsinntekter økte med 0,2 millioner kroner. Egenkapitalavkastningen i kvartalet ble 10,7 prosent. Justert for overskuddskapital over kapitalmål var egenkapitalavkastningen 14,3 prosent.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom