Norges Triatlonforbund

Norge tok fjerdeplass i VM på miksstafett i triatlon

Del

I Norges debut på øvelsen i VM-sammenheng, tok Norge en 4. plass i miksstafett. Norges lag besto av Lotte Miller, Kristian Blummenfelt, Stine Dale og Gustav Iden. Norge ledet etter to etapper, da Blummenfelt rykket fra de andre på syklingen og gav Dale 13 sekunders forsprang da hun satte ut på sin svømming.

Øvelsen, som består av 300 m svøm, 6,5 km sykkel og 1,7 km løp som gjennomføres av hver utøver, skjer i et forrykende tempo. I triatlon kalles en slik distanse «supersprint». Både Miller, Blummenfelt og den har, tross ung alder, lang erfaring på toppnivå, mens Stine Dale deltok for første gang på dette nivået.

Lotte Miller er en sterk svømmer og kom ut av vannet som 5. kvinne med gårsdgens VM vinner på kvinnenes konkurranse, Georgia Taylor Brown fra Storbritannia i tet. De to, samt amerikanske Taylor Spivey og belgiske Valerie Barthelemy vekslet på å dra på sykkel, men på løp fikk Taylor Brown en luke som gav andremann på laget, Barcaly Izzard, et forsprang på noen få sekunder. Blummenfelt, Leo Bergere fra Frankrike og Jelle Geens fra Belgia var blant de som tok igjen Izzard på svømmingen. Det tok ikke lang tid på syklingen før Blummenfelt rykket. Dette var for å gi Dale et best mulig utgangspunkt på sin etappe.

Stine Dale kjempet tappert mot blant annet Katie Zaferes, amerikaneren som vant det meste av konkurranser i fjor, og britiske Jessica Learmonth som ble nummer to i verdensserien 2019. Mot disse, og Cassandre Beaugrand fra Frankrike, måtte Dale se seg frasvømt, men hun klarte å sykle godt i gruppe med Claire Michel, Belgia og Siw Madsen, Danmark som hadde kommet opp bakfra.

Ut på fjerde etappe, fikk Gustav Iden en jobb med å ta igjen Danmark og Belgia. USA, Storbritannia og Frankrike var, som forventet, litt for sterke og jevne lag for at Norge skulle kunne kjempe om en medalje. Iden tapte litt på svømmingen og kom opp sammen med Tyskland. Som en av de sterkeste syklistene i triatlon, tok det likevel ikke Iden lang tid å ta igjen de som lå som nummer fire og fem. Ut på løp viste han også at han er den sterkeste av dem på løp, og til slutt ble Norge nummer fire, 1:13 bak Frankrike som vant. USA tok sølv og Storbritannia tok bronse. 

Det norske laget har trent i Font Rumeau i Frankrike i flere uker spesifikt fram mot dette løpet, og det er gledelig å se at resultatet ble så godt. Det var også ifølge Miller «en del hype rundt laget». Det var mange som var spente på hva Norge kunne få til. En medalje var det laget hadde håpet på, men en fjerdeplass på debuten var likevel et solid resultat.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg saker fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Triatlonforbund

Årets siste verdenscup står for tur6.11.2020 16:00:46 CETPressemelding

Kristian Blummenfelt og Gustav Iden er blant favorittene i herrenes løp. Igjen får de dobbelt verdensmester Vincent Luis å konkurrere mot, og dobbelt olympisk mester Alistair Brownlee. De raske løperne Henri Schoeman fra Sør-Afrika og Jelle Geens fra Belgia er også pallkandidater i dette sprintløpet i Valencia, Spania. Traseen begynner med 750 svøm i Middelhavet, før 20 km sykling og 5 km løping i en ganske flat løype nær Valencia havn.

Andreplass til Kristian Blummenfelt i triatlon worldcup i Arzachena, Italia10.10.2020 17:30:57 CESTPressemelding

Kristian Blummenfelt og franske Vincent Luis lå side om side med 300 meter igjen. Luis viste seg nok en gang litt for tøff på oppløpet, slo «Blu» med fire sekunder og kom i mål på 54 minutter og 24 sekunder. Gustav Iden ble nummer fem med tiden 55:02, 37 sekunder bak vinneren. Norsk-svenske Gabriel Sandör, som konkurrerer for Sverige, men bor i Bergen og trener med Blummenfelt og Iden, kom også inn blant de 10 beste.

VM i triatlon lørdag og søndag i Hamburg4.9.2020 12:33:15 CESTPressemelding

For første (og siste) gang denne sesongen samles verdenseliten i triatlon til konkurranse. Lørdag 5. september er det individuelle løp for kvinner og herrer. Dagen etter blir det miksstafett. De fleste av de aller beste har fått muligheten til å stille til start, med noen få viktige unntak, som OL-medaljørene Javier Gomez og Henri Shoeman, og Australierne Ashley Gentle og Jake Birtwhistle. Norge stiller med sitt topplag: Lotte Miller, Stine Dale, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes.

Sesongen kan ryke for OL-håp14.3.2020 18:33:46 CETPressemelding

Triatletene Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes fra Bergen er alle medaljehåp i Tokyo-OL. Etter helgen skulle Stornes og Iden reise til høydeopphold i Sierra Nevada i Spania for å fortsette forberedelsene for sesongen 2020 og OL i Tokyo. Det blir det ikke noe av. Nå som Spania går inn i karantene, stenger treningssenteret i Sierra Nevada. Blummenfelt, som reiste til Spania for en uke siden, reiser hjem i morgen og vil sitte to uker i karantene. Ingen av dem har for øyeblikket muligheter til å svømme.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom