Norges Curlingforbund

Norge ble overraskelsen i curling-VM for kvinner

Del

Norge var rangert som nummer 12 av de 13 landene som skulle spille VM. Nå er det klart at de norske curlingkvinnene endte på en sterk 8. plass og ble den store overraskelsen i turneringen.

-Vi tenkte vi kunne vinne et par kamper, men regnet med at dette ville bli et tøft mesterskap. Når det gikk så bra som det gjorde, må vi være veldig fornøyde, sier veteranen og skip Marianne Rørvik.

Norge endte med fem seire og sju tap. Det holdt altså til 8. plass foran Tyskland, Italia, Tyrkia, Tsjekkia og Skottland. 

Laget bestod av Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye, Marianne Rørvik (skip), Kristin Skaslien og Eirin Mesloe (reserve). 

Jentene slo Canada på hjemmebane 

De norske kvinnene satte opp flere gode kamper. Forhåndsfavoritten Canada ble også slått sammen med Tyskland, Tyrkia og Tsjekkia.

Trener Rune Steen Hansen legger ikke skjul på at han er meget godt fornøyd med prestasjonene til laget.

-Det er en veldig sterk prestasjon. Norge har ikke hatt et lag i VM i curling på sju år, og da vant de bare en kamp. Nå står vi her med en 8.plass, med flere fine seire – blant annet en mot selveste Canada på deres hjemmebane – og flere andre gode kamper hvor vi har vist at vi kan henge med de beste igjen. Det er moro for spillerne og alle som er glad i curling i Norge, sier Steen Hansen.

Sterk lagscore 

I tillegg har de norske spillerne utmerket seg på listen hvor spillerne blir scoret for sine prestasjoner på isen. 

Den norske lagscoren på 82,2 prosent er sjette best av alle lagene i mesterskapet hvor de nå seks beste lagene fra det innledende spillet nå går i gang med sluttspillet.

Nå håper han at spillerne satser videre når de får tenkt seg litt om.

-Det er litt ulike utgangspunkt for spillerne på laget med alder og andre ting som skjer i livet, men de vet godt nå at de kan konkurrere med de beste. Jeg vil tro det er fristende for dem å se hvor bra de for eksempel an gjøre det i EM til høsten etter vi rykket opp i A-gruppe siden vi også vant B-gruppa på Lillehammer før jul denne sesongen, sier Rune Steen Hansen.

Flere forhåndsfavoritter er ute av VM  

Lagene som fortsatt er igjen i mesterskapet er Sveits og Korea som går rett til semifinalene. 

Videre møtes Canada og Danmark i den ene kvartfinalen, mens Sverige og USA gjør opp i den andre kampen som gir billett inn i semifinalen.

Forhåndsfavoritten Skottland måtte trekke laget på grunn av koronasmitte. De var uten seire da de forlot mesterskapet og alle lagets kamper ble nullet. 

Russland ble utestengt på grunn av krigen i Ukraina og deltok dermed ikke

Nøkkelord

Kontakter

Om Norges Curlingforbund

Norges Curlingforbund
Sognsveien 73
0840 Oslo

21 02 98 00

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom