Forsvarsdepartementet

Nordisk forsvarsministermøte i Kirkenes

Del

11. og 12.mai møtes de Nordiske forsvarsministrene i Kirkenes. Det er flere temaer om vårt Nordiske samarbeid, NORDEFCO, som vil bli diskutert på møtet.

-Nordisk samarbeid er viktigere enn noen sinne. Alle Nordiske land har både egne og felles utfordringer, som følge av situasjonen i Ukraina. Dette er noe som vil bli diskutert, sammen med Finland og Sveriges mulige medlemskap i NATO. Et eventuelt NATO medlemskap vil også skape en ny dynamikk mellom alle de nordiske landene, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

I første del av programmet skal Statsrådene besøke en grensepost for å møte soldater og få et innblikk på hvordan Norge løser sine oppgaver på grensen. Denne delen kan dessverre ikke mediene være med på. Bilder vil bli lagt ut på Forsvarsdepartementets konto på Flickr.  

Forsvarsministrene vil deretter bli fraktet til Pasvik grensestasjon med helikopter.

Kl. 1345 kan pressen møte statsrådene på Pasvik grensestasjon.

POC for presse, Asgeir Spange Brekke, Forsvarsdepartementet.

Mob. +47 90028061

asb@fd.dep.no

Kontakter

Om Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet
Forsvarsdepartementet
Glacisgata 1
0150 Oslo

23096011http://www.regjeringen.no

Forsvarsdepartementet (FD) er eit regjeringskontor med ansvar for utforming og iverksetjing av norsk tryggleiks- og forsvarspolitikk.

Følg pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom