Norad

Norad ansetter Per Fredrik Pharo: Skal lede arbeid med partnerskap

Del

Per Fredrik Ilsaas Pharo er ansatt som avdelingsdirektør for partnerskap og omfordeling i Norad. Pharo kommer fra Klima- og miljødepartementet hvor han har vært sentral i oppbyggingen av regjeringens internasjonale klima- og skoginitiativ (NICFI).

Per Fredrik Ilsaas Pharo. Foto: Privat.
Per Fredrik Ilsaas Pharo. Foto: Privat.


- Etter et drøyt tiår i Norges klima- og skogsatsing har jeg sett på nært hold hvilken positive rolle bistanden kan spille – dersom den virker i partnerskap med mottagerland, privat sektor og sivilt samfunn – i å bidra til bærekraftig vekst, sier Pharo, og fortsetter:

- Det neste tiåret står verden ovenfor ekstraordinære utfordringer i å levere på bærekraftsmålene, ikke minst kampen mot fattigdom, klimaendringer og tap av biologisk mangfold. Med ny strategi, ny struktur, nytt mandat og ny ledelse er Norad en særs spennende arbeidsplass som det blir et privilegium å være del av.

Ansvar for partnerskap

Pharo får ansvar for å videreutvikle eksisterende og etablere nye partnerskap for Norad. Partnerskapene vil spenne fra multilaterale organisasjoner og sivilt samfunnsaktører, til offentlige institusjoner og privat sektor. Avdeling for partnerskap og omfordeling er nyopprettet, og har også ansvar for store satsninger for økonomisk utvikling og omfordeling, som samarbeid med Verdensbanken og FNs utviklingsprogram (UNDP). Avdelingen har videre ansvar for norske satsninger som skatt for utvikling, digitalisering for utvikling og innovasjon.

Per Fredrik Ilsaas Pharo kommer fra Klima- og miljødepartementet, hvor han er prosjektleder for regjeringens klima- og skoginitiativ (NICFI) og spesialrepresentant for klima og biologisk mangfold. Han var en av hovedforfatterne bak rapporten Growing Better: Ten Critical Transitions to Transform Food and Land Use fra 2019 som foreslo en radikal endring i måten vi produserer mat på for å oppnå bærekraftsmålene og klimamålene i Parisavtalen.

- Pharo er godt kjent som en av hovedarkitektene bak den norske regnskogsatsingen og bruk av resultatbasert finansiering. Like imponerende er erfaringen med innovasjon og mobilisering av nye partnere i klima- og skogsatsingen. I dag omfatter denne porteføljen solide partnerskap med det multilaterale systemet, privat sektor, sivilt samfunn og sentrale enkeltland. Jeg ser frem til å samarbeide med Per Fredrik Pharo om viktige - og utfordrende - temaer, sier Norads direktør Bård Vegar Solhjell.

Nøkkelord

Kontakter

Martha Haukaas, kommunikasjonsdirektør i Norad, e-post: Martha.haukaas@norad.no, mobil: 92608983

Bilder

Per Fredrik Ilsaas Pharo. Foto: Privat.
Per Fredrik Ilsaas Pharo. Foto: Privat.
Last ned bilde

Om Norad

Norad
Norad
Bygdøy allé 2
0257 Oslo

+47 23 98 00 00http://norad.no

Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, setter penger i arbeid for å bidra til at verden når bærekraftsmålene om å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Norad gir bistands- og forvaltningsfaglige råd til Utenriksdepartementet, utenriksstasjonene og Klima- og miljødepartementet. Norad får årlig tildeling fra Utenriksdepartementet og fra Klima- og miljødepartementet.

Følg pressemeldinger fra Norad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom