Nok et rekordår for norske plommer
I de kommende ukene kan du virkelig fråtse i norske plommer. Høsteprognosen fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd viser at vi får nærmere 2000 tonn med norske plommer i år, noe som er mer enn dobling av fjorårets sesong og på høyde med den gode fruktsesongen i 2021.

Fruktlagerinspektøren i Lofthus, Leif Øie, forteller at det er gode avlinger i alle distriktene.
– Det plukkes, pakkes og sendes ut til butikkene i rekordfart nå. Vestland, Vestfold og Telemark, samt Innlandet (Hedmark) og Viken (Buskerud) er de største plommefylkene. Opal, Mallard, Jubileum, Reevs og Viktoria er blant de største sortene, sier han.
Den norske plommesesongen er kort. Norske plommer egner seg ikke til lagring, så det er nå de må nytes. Norske plommer har hatt en god oppvekst og det kjenner du på smaken, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
– I tillegg til at plommer er den beste snacksen, bidrar plommer til magiske smaksopplevelser i matlagingen, sier Gulbrandsen som er kokk og matfaglig rådgiver i OFG.
– Plommer fortjener en større plass på matfatet akkurat nå. Det er lett å imponere med plommeretter. Prøv bakte plommer som verdens enkleste dessert eller i en frisk salat. Sødmen og syren i plommene bringer salaten til nye høyder. Plommer hører selvfølgelig hjemme i kaker, paier og syltetøy, sier hun.
Fakta om plommer:
-
Plommer har et høyt fiberinnhold, noe som gjør godt for fordøyelsen og som holder deg mett lengre.
-
De inneholder også lite kalorier, med andre ord kan du bli mett på lite ved å nyte plommer som en sunn liten snack.
-
Plommer kommer opprinnelig fra Vest-Asia, men dyrkes i dag over hele verden.
Her er noen oppskrifter du må prøve:
Plommesalat med sesongens beste grønnsaker
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder






Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
Ferske tall: «Alle» nordmenn elsker norske jordbær!26.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hele 95 prosent av nordmenn sier de gleder seg til å spise norske jordbær. Her er tipsene som gjør at smaken faktisk blir enda bedre – og som gjør at du unngår bløte og uappetittlige bær.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom