Norsk Bridgeforbund

NM Par i bridge arrangeres i Larvik 23.-25. september

Del

Denne helgen går NM Par 2022 av stabelen i Larvik, med NBF Vestfold som arrangør. Det forventes ingen beskyldninger i skala med Boye Brogelands jakt på juksere tilbake i 2015, men vi kan love spenning rundt bordene.

Juksejakten som nå foregår i sjakkens verden er svært gjenkjennelig for norske bridgespillere og mange vil nok si at Carlsen «tar en Brogeland».

Tilbake i 2015 ledet Boye Brogeland, profesjonell bridgespiller, en kampanje for å avsløre juksemakere i bridgen, og som han fortalte NRK den gang, gikk han så opp i oppdraget at han nærmest satte resten av livet på vent.

Brogeland hadde, i likhet med Carlsen, ingen konkrete bevis når han framsatte sine mistanker, men bridgemiljøet avslørte jukseriet ved hjelp av såkalt «crowd sourcing». Det kan være interessant å se om det samme skjer i sjakken.

Brogelands første store seier kom da han vant NM Par Junior i 1995 med makker Geir Helgemo, som spiller i helgens NM-turnering og er ranket som nummer 5 i verden.

Geir Helgemo (Heimdal BK) spiller med Kåre Bogø (NBF Midt-Trøndelag, Studentenes BK) og makkerparet har tatt 2 NM-titler så langt i år, i monrad par og klubblag.

Helgemo/Bogø er forhåndsfavoritter sammen med Tor Eivind Grude (Studentenes BK) og Christian Bakke (Bergen Akademiske BK).

Hva: NM Par 2022 arrangeres av NBF Vestfold

Hvor: Quality Grand Hotel Larvik

Når: 23. - 25. september

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Norsk Bridgeforbund

Norsk Bridgeforbund
Sognsveien 75 A
0855 Oslo

http://www.bridge.no

Se vedlegg