Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nkom starter tilsyn av ladestasjoner umiddelbart

Del
Det svenske Elsäkerhetsverket har vedtatt et omsetningsforbud i Sverige for to elbilladere fra den norske produsenten Easee. Nkom har besluttet å starte tilsynssak mot selskapet, og vil også kontrollere flere ladestasjoner på det norske markedet. Tilsynet vil skje i samarbeid med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet varsler tilsyn med elbilladere i Norge
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet varsler tilsyn med elbilladere i Norge

Denne uken vedtok Elsäkerhetsverket salgsforbud i Sverige for to elbilladere fra den norske produsenten Easee. Vedtaket innebærer også at Easee må utbedre mangler ved allerede installerte ladere i Sverige. Easee har varslet at de vil anke vedtaket. Nå starter Nkom tilsyn av Easee og andre ladere også i Norge i samarbeid med DSB

 — Vi prioriterer å arbeide så raskt som mulig med denne saken, og vi vil starte med å gå grundig inn i vedtaket til Elsäkerhetsverket og all tilhørende dokumentasjon. I tillegg vil vi se om det finnes ytterligere dokumentasjon som er relevant for saken og Easee vil få anledning til å legge frem informasjon de ønsker. Resultatet fra gjennomgangen vil legge premissene for videre oppfølging, sier John-Eivind Velure som er avdelingsdirektør i Nkom.

I tillegg til kontroll av Easee-ladestasjoner vil vi også kontrollere andre ladestasjoner med betydelig omsetning i det norske markedet. Dette arbeidet vil også starte umiddelbart, men på grunn av omfang og kompleksitet kan selve saksutredningen tidligst være ferdig i august, med etterfølgende saksbehandling av de enkelte sakene.

— Det er viktig både for selskapene vi skal føre tilsyn med og for befolkningen at de har tillit til kontrollen vi nå skal utføre. Det er kompleks dokumentasjon og avansert testing. Prosessen vil derfor ta tid, sier Velure.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneFungerende avdelingsdirektør for Kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet varsler tilsyn med elbilladere i Norge
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet varsler tilsyn med elbilladere i Norge
Last ned bilde

Lenker

Om Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nygård 1
4790 Lillesand

+47 22 82 46 00https://www.nkom.no/

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom