NKI

NKI tilbyr Norges første fagskole innen sirkulærøkonomi og klimaregnskap - i samarbeid med Virke

Del

Vi er stolte av å kunne tilby Norges første, akkrediterte fagskoleutdanning innen sirkulærøkonomi og klimaregnskap. Utdanningen er utviklet i samarbeid med Virke.

Det grønne skiftet
Handelsnæringen, slik vi kjenner den, beveger seg fra en hovedsakelig lineær økonomi til en mer sirkulær økonomi.
Sirkulærøkonomi, handler om å beholde ressursene i et kretsløp. Naturressursene våre må brukes langt mer effektivt, slik at vi får redusert behovet for uthenting av nye ressurser, og begrense det vi ser på som avfall.Bevissthet rundt miljø og bærekraft har aldri vært mer aktuelt, og stadig flere selskap blir nødt til å endre forretningsmodell og strategi. Vi i NKI ser behovet for en fagskoleutdanning som gir bedrifter riktig endringskompetanse. Derfor er vi veldig stolte av å kunne presentere fagskoleutdanningen, Sirkulærøkonomi og klimaregnskap.

- Det er for lite kunnskap og bevissthet knyttet til sirkulær økonomi i Norge. Bare 2,4 prosent av den norske økonomien er sirkulær. Vi trenger kloke hoder som vil fordype seg i en av våre største samfunnsutfordringer. Vi vet at medlemmene våre står midt i en grønn omstilling som utfordrer dagens forretningsmodeller. Det er flott at det kommer utdanningstilbud som bidrar til å skape fremtidens grønne arbeidsplasser, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke. 

Dette er en fremtidsrettet utdanning som fokuserer på de utfordringene og behovene varehandelen går i møte. Utdanningen gir studentene unik endringskompetanse, og tar utgangspunkt i reelle caser fra bransjen. Utdanningen gir 30 studiepoeng, og foregår via nettstudier, fordelt på 2 semestre. 

Sirkulærøkonomi og klimaregnskap 
Utdanningen vil gi deg innsikt i hva sirkulærøkonomi er, og hvordan det påvirker handelsbransjen. Omstillingen fra lineær til sirkulær økonomi, gir muligheter for innovasjon og bærekraftig vekst. Du vil få innsikt i hvordan du kan beregne et klimaregnskap for virksomhetens klimaavtrykk, og forståelse for hvordan det «grønne skiftet» og delingsøkonomi påvirker handelen. Sentrale emner vil være sirkulærøkonomi, klimaregnskap, innovasjon og smart samarbeid

Denne utdanningen forbereder deg på arbeidsoppgaver innen et dynamisk og viktig fagfelt, og vil åpne dørene for flere jobbmuligheter innen varehandelen. Utdanningen gir også innsikt i hvordan du kan komme i gang med bærekraftige forretningsmodeller og tiltak i den bedriften du jobber i. 

Våre lærere har solid formidlingsevne og erfaring fra handelsnæringen. I tillegg møter du spennende og relevante gjesteforelesere fra bransjen.

Fagskole – et godt alternativ til høyskole
Mange søker seg inn på høyskole og universitet fordi de ikke vet nok om andre alternativer, men for mange, kan fagskole være et godt alternativ. Fagskoleutdanning, er høyere yrkesfaglig utdanning, på nivå over videregående skole. 

Mens høyskole- og universitetsstudier er bygget opp omkring en akademisk tradisjon, er fagskole i stor grad bygget på behov i arbeidslivet. Derfor er alle fagskoleutdanninger utformet i samarbeid med aktører innen yrkesfeltet, og akkreditert av NOKUTKombinasjonen av praktisk og teoretisk kompetanse, gjør fagskoleutdannede attraktive i arbeidsmarkedet.

Nettstudier
Denne utdanningen gjennomføres som nettstudier m/samlinger, og studiestart er 28. januar 2021. Det vil bli avholdt en samling kort tid etter oppstart. Totalt tilbyr utdanningen tre samlinger. To på våren, og én på høsten. Samlingene er ikke obligatoriske, men anbefales på det sterkeste for optimalt læringsutbytte. Alle samlinger vil bli avholdt i Oslo, om fysisk mulig. Alternativt blir samlingene digitale via Zoom på samme datoer.  

Fordelen med dette formatet, er at du har frihet til å, i all hovedsak, studere når du vil – hvor du vil. Dette gjør at du kan kombinere studiene med jobb og andre forpliktelser, samtidig som det er et fullgodt alternativ til tradisjonell utdanning. Underveis i studiene, følges du opp av faglærer og en studieleder. 

Hvem passer denne utdanningen for? 
Studiet passer for deg som ønsker å lære mer om sirkulærøkonomi, og vil komme i gang med bærekraftige tiltak- og som ønsker å gi deg selv, eller din bedrift, et konkurransefortrinn. 

 

Her kan du lese mer om utdanningen og sende inn søknad. 

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Sirkulærøkonomi og klimaregnskapVideokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NKI

NKI
NKI
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

67 58 88 00http://www.nki.no

NKI er en ledene aktør i Norge innen nett- og stedbasert utdanning, med fokus på læring gjennom hele livet. Skolen er en den del av Intendia Group, et utdanningskonsern med ni skoler i Norge og Sverige. Gjennom fleksibel utdanning og digitale og innovative læringsformer og -metoder, gir vi kunnskap som gjør det mulig for alle å nå sine karrieremål.

NKI tilbyr i dag over 200 forskjellige studier og kurs, og har i tillegg til nettstudier, skoler i Oslo, Trondheim og Bergen.

Følg pressemeldinger fra NKI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NKI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NKI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom