NKI

Søknadsrekord for Treider Trondheim

Del
Fagskoleutdanning er i vinden som aldri før, og Treider i Trondheim opplever en markant økning i antall studenter sammenlignet med fjoråret.

Fagskole har fått økt status
– Vi er veldig fornøyde med at fagskoleutdanning endelig har fått den statusen den fortjener, sier Venke Schei, regionleder i Trondheim. - Vi har merket en stor endring i folks oppfatning av kortere utdanningsløp, og mener at det kan være et bedre alternativ for mange, sier hun. - Vi må for første gang på enkelte studieløp operere med venteliste. Men hun presiserer at det fremdeles finnes ledige plasser på de fleste studiene som starter i månedsskiftet.

– Fordommer har i aller høyeste grad vært til stede når det kommer til kortere utdanninger. Heldigvis har vi merket en kraftig endring på det de siste årene. Vi har tett kontakt med bedrifter, og de ser jo hvordan studentene jobber og løser arbeidsoppgaver når de er ute i praksis. Det har betydd mye for oppfatningen til mange, tror jeg. Vi har også et tett samarbeid med bemanningsbyråer, og de kjenner til kvaliteten på studentene våre. I vårens regnskapskonsulentklasse fikk hele 90 % jobb før de hadde fullført utdanningen. Nå gleder vi oss til å møte nye studenter og komme i gang med høstsemesteret, avslutter hun.

3 grunner til å velge fagskole:
1. Fagskoleutdanning er verdifull kompetanse i arbeidslivet
Tall fra NHOs kompetansebarometer viser at det er et stort, udekket behov for fagskoleutdannede. Mangelen på folk med fagskoleutdanning har økt jevnt de siste årene, og NHO oppfordrer flere unge til å velge fagskole. Grunnen til dette, er at du som student får en praktisk tilnærming til faget og yrket du utdanner deg til. På mange av utdanningene skal du også ha praksis i en relevant bedrift som en del av andre semester. Dette gir verdifull erfaring og mulighet til å bygge nettverk i bransjen. Dette gjør deg svært attraktiv i arbeidslivet fordi du har bedre forutsetninger for å sette deg raskt inn i arbeidsoppgavene

2. Det du lærer, er det du vil praktisere i jobben din
En fagskoleutdanning gir deg praktisk erfaring og kompetanse fra fagområdet du studerer. Du vil også få trening i å jobbe med oppgaver hentet fra virkelige yrkessituasjoner. Målet er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis. En fagskoleutdanning er en praktisk tilnærming til arbeidslivet og bygger på yrkesfeltets behov. Dette betyr mindre teori – mer praksis. Det du lærer, er det du vil praktisere i din fremtidige jobb.

3. Studiepoeng
Fagskoleutdanning gir studiepoeng. Det betyr at du kan bygge videre på fagskoleutdanningen din om du ønsker opptak på universitet eller høyskole senere i livet. Det er da institusjonen det søkes opptak til som gjør vurderinger for mulighet for fritak for fag og innpassing av din fagskoleutdanning.

Det er mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning, og vi har fortsatt ledige plasser, så det er ikke for sent å søke opptak til høstens studier.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NKI

NKI
NKI
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

67 58 88 00http://www.nki.no

NKI ble etablert i Norge allerede i 1959 og er i dag Nordens største fagskole på nett. I 2007 ble selskapet en del av utdanningskonsernet Intendia Group AS, et av Skandinavias ledende utdanningskonsern med virksomhet i Sverige og Norge. NKI har årlig rundt 10 000 studenter og tilbyr mer enn 330 studiemuligheter innen de fleste fagområder. NKI er levende opptatt av god nettpedagogikk og jobber kontinuerlig med tilrettelegging av best mulig fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Følg pressemeldinger fra NKI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NKI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NKI