NGI

NGI i samtaler for styrket indisk-norsk samarbeid

Del

India er interessert i økt samarbeid med norske myndigheter og private organisasjoner i lys av Indias ambisiøse planer om å oppgradere sin infrastruktur i løpet av den neste 7-8 årsperioden. Den overveldende estimerte kostnaden for dette er 1,4 billioner dollar.

India har ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur
India har ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur

I midten av november inviterte den indiske ambassadøren i Norge, Dr. Bala Bhasker, NGIs administrerende direktør Lars Andresen til et lunsjmøte i Oslo sentrum for å diskutere planer for styrket samarbeid med indiske myndigheter og private organisasjoner. Ambassadøren planlegger å invitere flere indiske embetsmenn på høyt nivå til Norge for møter med sine norske kolleger, og NGIs direktør tilbød seg å være vertskap for slike møter ved NGI.

Ambassadøren har tidligere besøkt NGI hvor han hadde diskusjoner knyttet til geofarer, tunnelteknologi og fornybar energi.

Indias ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur skal hjelpe å integrere landets varierte transportformer. Målet er å kutte reisetid og øke industriens produktivitet, og vil bidra til å gjøre indisk industri globalt konkurransedyktig og utvikle fremtidige økonomiske soner.

NGI har jobbet i India og med indiske institusjoner og selskaper de siste 2-3 tiårene, og utført en lang rekke prosjektoppdrag. Prosjektene har hovedsakelig vært knyttet til offshore olje- og gassektor, vannkraftutbygging, transportsektoren og geofarer som fjell- og steinskred. For tiden har NGI et pågående prosjekt for anvendelse av norsk tunnelteknologi i Himalaya, og et prosjekt knyttet til jordskjelvinduserte jordskred i Sikkim nordøst i India, finansiert av Norges Forskningsråd.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

India har ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur
India har ambisiøse planer for å forbedre sin infrastruktur
Last ned bilde

Om NGI

NGI
NGI
Sognsvn. 72
0855 Oslo

22 02 30 00http://www.ngi.no

På sikker grunn

NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene vi står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.

Siden opprettelsen av NGI på starten av 1950-tallet har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.

NGI er organisert som en privat stiftelse med hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, kontor i Stryn, og utenlandskontorer i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.

Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra NGI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NGI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom