EL og IT Forbundet

Nelfo og EL og IT Forbundet oppfordrer til ryddigere bruk av innleie

Del

Nelfo og EL og IT Forbundet oppfordrer elektrobedriftene til å rydde opp i bruk av innleie av personell i byggebransjen.

Felles pressemelding fra Nelfo og EL og IT Forbundet

Nelfo er arbeidsgiverforeningen til elektrobedriftene i Norge, mens EL og IT Forbundet organiserer ansatte i bransjen. Bakgrunnen for oppfordringen er et initiativ som Byggenæringens Landsforening og Fellesforbundet, som også er parter i byggenæringen, kom med i sommer. De signerte en avtale som går ut på å rydde opp i en uheldig utvikling når det gjelder bruk av innleid personell i byggenæringen.

Nå gir Nelfo og EL og IT Forbundet sin fulle støtte til anbefalingene.

- Vi synes dette er et meget godt initiativ som vil kunne bidra til å øke seriøsiteten i bransjen. Vi støtter derfor initiativet og vil anbefale disse overfor våre medlemsbedrifter, sier adm. direktør i Nelfo, Ove Guttormsen.

EL og IT Forbundet håper at oppfordringen skal føre flere over i fast jobb.

- Vi håper at oppfordringen bidrar til at flere, store byggeprosjekter gjennomføres med faste ansatte og flere lærlinger på prosjektene. Bruken av innleie er i dag for stor, særlig rundt Oslofjorden, sier Jan OIav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Noen av de sentrale punktene i oppfordringen er:

  • Innleie fra bemanningsbyrå skal kun skje innenfor de vilkår og intensjoner som følger av arbeidsmiljøloven og gjeldende tariffavtale
  • Bedre planlegging for økt forutsigbarhet
  • Grunnleggende HMS-opplæring for dem som er leid inn
  • Ansettelser i minst 80 prosent stillingsbrøk
  • Tydelig definering av bosted for at de som har krav på dekning av reise, kost og losji får det

 Les anbefalingene fra BNL og Fellesforbundet her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 38 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom